• Business

    Τι κρύβουν Κ. Κόκκαλης και Intracom; Γιατί η μετοχή πετάει στο ταμπλό του ΧΑ

    Κωνσταντίνος Κόκκαλης. CEO Intracom


    Πολλές φορές μια η δυο καλές ειδήσεις που δημοσιοποιούνται είναι δυνατόν να ευνοήσουν την τιμή μιας μετοχής. Άλλες φορές μια εταιρία πάει καλά γιατί κρύβει μια θετική είδηση που θα δημοσιοποιηθεί μετά από λίγες ήμερες.  Ότι και εάν συμβαίνει είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ήμερες η μετοχή της Intracom ξεχωρίζει στο ταμπλό της Σοφοκλέους καθώς δυο θετικές ειδήσεις ήταν αρκετές σήμερα  για να κάνει τη διαφορά  και να συνεχίσει για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική της πορεία.  Αυτήν την ώρα η μετοχή κινείται με κέρδη που ξεπερνούν το 13% στα 0,34 ευρώ, συνεχίζοντας την καλή πορεία της από την αρχή του έτους, κόντρα στο γενικότερο κλίμα της αγοράς.  Τονίζεται ότι η  μετοχή στις 18 Ιανουαρίου αποτιμάτο στα 0,26 ευρώ. Πάντως αναλυτές εκτιμούν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα θετικοί για την εταιρία και δεν αποκλείουν να υπάρξουν εκπλήξεις στο ισολογισμό του 2015. Η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται πέριξ των 45 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνητικού στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Intracom Defense Electronics (IDE) και Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ενώ, παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η έφεση που είχε καταθέσει η Intracom Holdings επί αγωγών βασικών των μετόχων της Teledome έγινε δεκτή.
    Επίσης, το Εφετείο Αθηνών ανακαλεί και την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και διατάσσει την απόδοση στην Intracom Holdings των έξι εγγυητικών επιστολών, συνολικού ποσού 41 εκατ. ευρώ περίπου, τις οποίες η Intracom Holdings.

    kokkalis intracom

    Πολύ καλό το 9μηνο

    Αξίζει να τονισθεί ότι στο 9μηνο του 2015 η εταιρία υπό την διοίκηση του κ. Κωνσταντίνου Κόκαλη πραγματοποίησε σημαντικά κέρδη έναντι ζημιών. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ , ενώ οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 7,3% το εννεάμηνο του 2015 στα 266,9 εκατ. ευρώ έναντι 248,7 εκατ. ευρώ το περυσινό εννεάμηνο. Συνοπτικά, τα βασικά μεγέθη της Intracom είχαν ως εξής:
    *Λειτουργική κερδοφορία EBITDA € 24,2 εκατ. τριπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
    • Κέρδη προ φόρων € 5,3 εκατ. έναντι ζημιών € 7,9 εκατ. το εννεάμηνο του 2014
    • Αύξηση 7,3 % των ενοποιημένων πωλήσεων που ανέρχονται σε € 266,9 εκατ. έναντι € 248,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014.
    • Κερδοφόρες όλες οι θυγατρικές του Ομίλου.
    • Καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας € 1,5 εκατ.
    • Νέες συμβάσεις εννεαμήνου ύψους € 280 εκατ.
    • Ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων την 30/9/2015: € 865 εκατ



    ΣΧΟΛΙΑ