• Business

    Τι είπε ο Στέργιος Νέζης για το «άνοιγμα» της Νίκας στον Μαρινόπουλο

    • NewsRoom


    Τη ζημιά της «υπόθεσης Μαρινόπουλος» θα την πληρώσουν -όπως σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν- κυρίως οι Έλληνες προμηθευτές, καθώς οι ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι έχουν τον τρόπο τους να επιβάλλουν τις θέσεις τους, εκτίμησε ο πρόεδρος της Νίκας ΑΒΕΕ, Στέργιος Νέζης, κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

    Όσον αφορά στις απαιτήσεις της Νίκας προς το Μαρινόπουλο, ο κ. Νέζης και η διευθύνουσα σύμβουλος Αγγελική Οικονόμου που ήταν επίσης παρούσα στη Γ.Σ., έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η εταιρεία έχει το χαμηλότερο «άνοιγμα» μεταξύ των εταιριών του κλάδου των αλλαντικών».

    Αμφότεροι απέδωσαν την ελαφρά υποχώρηση του μεριδίου της Νίκας στην αγορά αλλαντικών, στην επιλογή της εταιρίας να διακόψει κατά το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς τις πωλήσεις της προς τις αλυσίδες Μαρινόπουλος και Βερόπουλος, ωστόσο, όπως υπογράμμισαν, ενώ μέχρι πέρυσι η αγορά των αλλαντικών ήταν περίπου σταθερή, μέσα στο 2016 έχει συμβεί κάτι το πρωτοφανές: Στο πρώτο πεντάμηνο παρατηρείται πολύ σημαντική υποχώρηση της ζήτησης, που ίσως να φτάνει και σε διψήφιο ποσοστό. Το χειρότερο, προσθεσαν, είναι ότι η κρίση φαίνεται να βαθαίνει μήνα με τον μήνα και ότι δεν περιορίζεται μόνο στα αλλαντικά αλλά επεκτείνεται και σε πολλές άλλες μεγάλες κατηγορίες του κλάδου τροφίμων.

    Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της εταιρείας τόνισε πως έχει επιδοθεί σε μια σειρά κινήσεων που περιλαμβάνουν την ανάκτηση μέρους των χαμένων πωλήσεων του Μαρινόπουλου, την έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και σε προωθητικές κινήσεις, με στόχο τη βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος του ομίλου.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/thriler-ton-marinopoulo-ti-tha-gini-den-epikirothi-schedio-gia-arthro-99/57047



    ΣΧΟΛΙΑ