• Business

    Τι είδε η Μαριάννα Λάτση στη Neuropublic – Νέα επένδυση στην τεχνολογία

    Μαριάννα Λάτση

    Μαριάννα Λάτση


    Την εμπιστοσύνη της στις εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας έδειξε για ακόμα μια φορά το Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση, καθώς επένδυσε στην εταιρεία Neuropublic, η οποία πρωταγωνιστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα.

    Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Family Office της Μαριάννας Λάτση δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες, καθώς πριν λίγο καιρό, επένδυσε ένα ποσό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ στην Douleutaras, του Ανδρέα Γραμμάτη.

    Είναι άλλωστε γνωστό ότι η εταιρεία συμμετέχει και στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, μέσω του οποίου αποκτά συμμετοχές σε διάφορες startups, καθώς το εν λόγω ταμείο στοχεύει σε εταιρείες που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες, οι οποίες σχετίζονται με το 5G, λειτουργώντας σαν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

    Η τεχνολογία και οι startup εταιρείες, είναι πλέον πολύ hot για επενδύσεις – παραδείγματος χάριν η πρόσφατη επένδυση περί των 4 εκατ. ευρώ του Βασίλη Κάτσου στην ALTUS LSA-  και φαίνεται πως η κ. Μαριάννα Λάτση, βλέποντας ότι μια τέτοια κίνηση είναι ικανή να αποφέρει κέρδη, βρήκε μια ακόμα ευκαιρία και τοποθετήθηκε στην Neuropublic.

    Υπενθυμίζεται ότι το Latsco Family Office έχει επενδύσει επίσης σε εταιρείες όπως Movandi, EdgeQ, OQ Technology και Matternet. Επίσης πριν από περίπου δυόμιση χρόνια εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Obrela Security Industries, ελληνικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας.

    Ποια είναι η Neuropublic

    H Neuropublic είναι μια εταιρεία Πληροφορικής και Τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2003 στον Πειραιά και εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών υψηλών απαιτήσεων σε Web και Cloud περιβάλλον.

    Έχει δημιουργήσει την πρώτη και μοναδική υποδομή μεγάλης κλίμακας Διαδικτύου των Πραγμάτων στην Ελλάδα, με χιλιάδες ασύρματους αισθητήρες δικής της σχεδίασης και κατασκευής εγκατεστημένους στην αγροτική γη.

    Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της Γεωργίας, παρέχοντας ευρεία γκάμα τεχνολογικών υπηρεσιών για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αναπτύσσοντας πληροφοριακά συστήματα και υπηρεσίες, με απώτερο σκοπό την παροχή υπηρεσιών οι οποίες εκσυγχρονίζουν και ψηφιοποιούν τη Δημόσια Διοίκηση.

    Πρόσφατα μάλιστα ανέλαβε να τρέξει έργο 5,4 εκατ. ευρώ, και αφορά στη συντήρηση και υποστήριξη της λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος που υποστηρίζει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Το 2022, όπως αναφέρουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το 2022 έγραψε τζίρο 5,436 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το 2021 και EBITDA στα 741.000 ευρώ.

    Στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι η έρευνα και η ολοκληρωμένη ανάπτυξη τεχνολογιών και υποδομών στον τομέα της ευφυούς γεωργίας.

    Η NEUROPUBLIC διαθέτει ένα σύγχρονο εργαστήριο στα πλαίσια του τμήματος Embedded/IoT R&D (Τμήμα Ενσωματωμένων/ IoT Έρευνας και Ανάπτυξης). Έχει αναπτύξει επίσης και ένα πληροφοριακό σύστημα που χαρτογραφεί τα διαφορετικά είδη καλλιεργειών στην Ελλάδα και παράγει στατιστικά στοιχεία για τη γεωγραφική τους κατανομή.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Μαριάννα Λάτση επένδυσε πάνω από 25 εκατομμύρια σε τεχνολογία και real estate τους τελευταίους 15 μήνες

    Μαριάννα Λάτση: Η δισεκατομμυριούχος Ελληνίδα με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που ξέρει να λύνει τα προβλήματα εδώ και τώρα

    Οι τρεις κινήσεις της Lamda για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών



    ΣΧΟΛΙΑ