• Business

    Τι φοβούνται περισσότερο οι επιχειρηματίες για το 2019;

    • NewsRoom


    Την ώρα που ο χρόνος τρέχει και πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός η ανησυχία ανάμεσα στους επιχειρηματίες για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς είναι έκδηλη.

    Σε έρευνα που διεξήγαγε ο όμιλος ερευνών Conference Board, συμμετείχαν περισσότεροι από 800 διευθύνοντες σύμβουλοι παγκοσμίως

    Οι επικεφαλής εταιρειών ανά τον κόσμο κρίνουν πως η οικονομική ύφεση αποτελεί τη μεγαλύτερη εξωτερική ανησυχία το 2019.

    Οι απειλές στο παγκόσμιο εμπόριο και η πολιτική αστάθεια καταγράφηκαν ως δεύτερη και τρίτη, αντίστοιχα, πηγή ανησυχίας, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου ερευνών.

    Η ίδια μελέτη αποτυπώνει τις σκέψεις και τις ανησυχίες των CEOs με τον κίνδυνο ύφεσης να χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Λατινική Αμερική. Ωστόσο ο ίδιος παράγοντας ήταν τρίτος στη σειρά κατάταξης για τους Αμερικανούς επιχειρηματίες.

    Τα εμπόδια στο εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας προκάλεσαν φόβους ότι ένας μεγάλης κλίμακας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, μεταξύ των Κινέζων επιχειρηματιών, τα εμπορικά προβλήματα θεωρήθηκαν δεύτερη πηγή ανησυχίας, ενώ για τους Αμερικανούς επιχειρηματίες τέταρτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Michael Kors: Ο «μάγος» της μόδας που έκανε προσιτή την πολυτέλεια!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η περιοχή της Ελλάδας με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κέρδη – ρεκόρ για τo «φαινόμενο» Netflix που εξελίσσεται σε κολοσσό!



    ΣΧΟΛΙΑ