• Business

    Michael Kors: Ο «μάγος» της μόδας που έκανε προσιτή την πολυτέλεια!

    • NewsRoom


    Το πραγματικό του όνομα είναι Karl Anderson, Jr. και είναι γιος του πρώην μοντέλου Joan Hamburger. Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη της Michael Kors ο οποίος υιοθέτησε αυτό το όνομα και με πολλή δουλειά κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία στον χώρο της μόδας.

    Όταν η μητέρα του και ο πατέρας του Karl Anderson, Sr, πήραν διαζύγιο, η πρώτη ξαναπαντρεύτηκε τον Bill Kors. Τότε του είπε ότι θα μπορούσε να αλλάξει και το μικρό του όνομα. Στα 5 του χρόνια λοιπόν επέλεξε να έχει στο εξής το όνομα  Michael David Kors.

    Ο σχεδιαστής Michael Kors

    Το «moto» του είναι «ο κόσμος θέλει πολυτέλεια και ποιότητα αλλά όχι κάτι τόσο ακριβό που θα το φορούν μόνο σε ειδικές περιστάσεις». Για το λόγο αυτό αποφάσισε να συνδυάσει την πολυτέλεια με προσιτές τιμές κι έτσι έχτισε τον μύθο του.

    Το 1981, ο Kors ξεκίνησε τη γυναικεία σειρά Michael Kors στα καταστήματα  Bergdorf Goodman. Το 1990, η εταιρεία λανσάρισε  την ΚORS Michael Kors ωστόσο το 1993 έκανε αίτηση πτώχευσης. Κατάφερε να επανακάμψει το 1997 και σε συνεργασία με τη διάσημη μπουτίκ Celine στο Παρίσι έκανε τη μεγάλη στροφή και άρχισε να φτιάχνει πλέον τα διάσημα αξεσουάρ της και τη γραμμή ετοίμων ενδυμάτων.

    Μεταξύ των διασημοτήτων που επιλέγουν τα σχέδια του Kors οι Dakota Johnson, Blake Lively, Kate Hudson, Jennifer Lawrence, Taylor Swift, Kate Middleton, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Hillary Clinton, Melania Trump, Ivanka Trump, Heidi Klum, και Catherine Zeta-Jones,

    Ο Michael Kors κατάφερε να κάνει την πολυτέλεια πιο «δημοκρατική» δημιουργώντας ποιοτικές τσάντες, ρούχα και αξεσουάρ που δεν απευθύνονται μόνο στην ελίτ.

    Πρόκειται για τον σχεδιαστή που υιοθέτησε ως αναφορά κομψότητας τα ‘γυμνά πόδια’ χωρίς καλσόν ακόμα και τον χειμώνα.

    Ο Michael Kors έχει προσφέρει στις γυναίκες μια στιλιστική επιλογή που τους χαρίζει κομψότητα, θηλυκότητα και δυναμισμό. Όπως εξηγεί και ο ίδιος, άλλωστε «πριν 15 χρόνια υπήρχαν ορατά όρια στη μόδα που πλέον δεν υπάρχουν».

    Πρόσφατα, οι εργασίες της εταιρείας του επεκτάθηκαν με την εξαγορά των οίκων Jimmy Choo αντί 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων και Versace έναντι 2 δις.



    ΣΧΟΛΙΑ