• Business

    Τη Δευτέρα τα «σπουδαία» για HSW – Attica – Γιατί καθυστερεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Νήσος Χίος

    Hellenic Seaways


    Αναβολή για τη Δευτέρα πήρε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την συμφωνία εξαγοράς της HSW από την Attica που ήταν προγραμματισμένη για χθες. Πηγές με γνώση της υπόθεσης σημειώνουν ότι η συζήτηση αναβλήθηκε, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τους λόγους που οδήγησαν την Επιτροπή σε αυτή την απόφαση. Οι ίδιες πηγές είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια της Επιτροπής την περασμένη Πέμπτη, πως η Επιτροπή ήταν πολύ πιθανό να χρειαστεί περισσότερες μέρες από τη μία για να αποφανθεί, λόγω της πολυπλοκότητας αλλά και των αλλαγών που θα επιφέρει μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση στην αγορά της ακτοπλοΐας.

    Κάποιοι συνδέουν την αναβολή με την καθυστέρηση στον καθορισμό των δεσμεύσεων που θα λάβει η Attica για την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού μετά την εξαγορά της HSW. Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση προς την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εξέφραζε επιφυλάξεις για την συμφωνία και ζητούσε την λήψη μέτρων που θα απελευθερώνουν χώρο στον ανταγωνισμό.

    Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπου η Επιτροπή και η Attica θα συνεχίσουν την αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά, εάν θα υπάρξει «λευκός καπνός» τη Δευτέρα, βούληση όλων των εμπλεκομένων, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες είναι να βρεθεί λύση και να προχωρήσει η εξαγορά που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την ελληνική ακτοπλοΐα. Σε κάθε περίπτωση η αγωνία παρατείνεται…

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Group: Αισιοδοξία για την εξαγορά της Hellenic Seaways–Προβληματισμός για τις τιμές των καυσίμων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Hellenic Seaways: Γιατί «έφυγε» από τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνάντηση εργασίας Κουντουρά – ΕΛΙΤΟΥΡ για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ