• Business

    Τι απαντά η Eurobank στο Bloomberg για τα δάνεια του Νίκα

    • NewsRoom
    eurobank

    Eurobank


    Απάντηση στο Bloomberg μετά το επίμαχο δημοσίευμα για την υπόθεση της αναδιάρθρωσης του δανείου της ΝΙΚΑΣ, απέστειλε η Eurobank, δηλώνοντας πως προτίθεται να κινηθεί νομικά, τόσο η ίδια όσο και μεμονωμένα στελέχη, εναντίον του δικηγόρου – καταγγέλλοντος και κατ΄αγνώστων.
    Με βάση το δημοσίευμα του Bloomberg με ημερομηνία 10/3/16 και τίτλο “Για μια ματιά στο χάλι του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δείτε τους δεσμούς Eurobank – Νίκα”, η Eurobank ενημερώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι καταφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά τρίτων προκειμένου να προστατεύσει την φήμη της και τα στελέχη της.

    Όπως αναφέρεται στην απάντηση προς το Bloomberg, “ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο αποκαλούμενο ‘Eurobank Action Group’ στο οποίο αναφέρεστε στο άρθρο σας και στους ‘μετόχους μειοψηφίας και εμπορικούς πελάτες της Eurobank’, που καταγγέλλουν την Τράπεζα για παράνομες τραπεζικές πρακτικές”.

    Όπως συνεχίζει στο σημείωμά της προς το Bloomberg η Eurobank, κάλεσε με εξώδικο τον δικηγόρο κ. Σεργάκη που υπογράφει την καταγγελία προς την Τράπεζα με ημερομηνία 10/2/2016, να της γνωστοποιήσει τα ονόματα των υποτιθέμενων μετόχων μειοψηφίας και εμπορικών πελατών. Ωστόσο, δεν έλαβε καμία απάντηση. “Χωρίς να θέλουμε να υπονοήσουμε τίποτα, πιστεύουμε ότι είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Σεργάκης έκανε αναφορά σε ‘ακτιβιστές μετόχους’, ενώ να σημειωθεί ότι αντίγραφο της καταγγελίας διαβιβάστηκε σε ανταγωνιστές της εταιρίας Νίκας και συγκεκριμένα τις εταιρίες Creta Farm και Yfantis”, αναφέρει η Eurobank.

    Όπως καταλήγει η απάντησή της στο Bloomberg, “οι θέσεις μας σας έχουν γνωστοποιηθεί πλήρως με δύο γραπτές δηλώσεις σε απάντηση ερωτημάτων που εγείρατε, μέρος των οποίων έχετε ήδη δημοσιεύσει. Θεωρούμε ότι η θέση μας έχει πλήρως διευκρινιστεί”.



    ΣΧΟΛΙΑ