• Business

    Θερινές εκπτώσεις: «Ημέρες 2019» ζει το λιανεμπόριο – Υψηλή κίνηση παρά τα αυξημένα κρούσματα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν


    Με το… δεξί ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις, με τον εμπορικό κόσμο να εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής πορεία της κίνησης.

    Όπως αναφέρουν στο mononews.gr παράγοντες της αγοράς, η αντίδραση του καταναλωτικού κοινού στις προσφορές που υπερβαίνουν ακόμη και το 50% είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, δημιουργώντας ελπίδες για τη διατήρηση του θετικού μομέντουμ.

    «Φαίνεται ξεκάθαρα πως οι καταναλωτές έχουν διάθεση για αγορές. Κάτι που αποτυπώνεται και στη μέση απόδειξη που έχει μεγαλώσει…», σημειώνει στέλεχος μεγάλης λιανεμπορικής αλυσίδας, η επιχείρηση του οποίου καταγράφει αύξηση πωλήσεων 35% την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 που ήταν μια κανονική χρονιά.

    Εξαιρετικές από πλευράς πωλήσεων χαρακτηρίζουν πηγές προσκείμενες στην Notos Com τις δυο πρώτες ημέρες των εκπτώσεων, παρά την αιφνιδιαστική απόφαση των αρμόδιων για επίσπευση κατά μια εβδομάδα της εκπτωτικής περιόδου. «Χωρίς διαφήμιση και παρά την απόφαση για μεταφορά των εκπτώσεων μια εβδομάδα νωρίτερα η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ζούμε ημέρες 2019…», αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως προσδοκούν σε συνέχιση του θετικού κλίματος και τις επόμενες εβδομάδες.

    Αυξημένη προσέλευση υπάρχει και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα (mall), τα οποία σταδιακά αρχίζουν και ανακτούν τη δυναμική τους. Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχει προβληματισμός για τη νέα έξαρση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα», παρ’ ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζει την εμπορική κίνηση. Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη διάρκεια των lockdown είχαν βαρύτατες επιπτώσεις στην κατανάλωση στα φυσικά καταστήματα, τα οποία υπέστησαν ισχυρότατο πλήγμα.

    «Δίχτυ προστασίας»

    Η επούλωση των πληγών, σημειώνουν οι λιανέμποροι, δεν πρόκειται να επέλθει άμεσα και ως εκ τούτο θεωρούν απαραίτητη τη διατήρηση κάποιων μέτρων προστασίας μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση, με επίκεντρο τα ενοίκια, τους εργαζόμενους αλλά και το αδιάθετο εμπόρευμα (υπενθυμίζεται υπάρχει η πρόταση της ΕΣΕΕ και ΕΣΑ για ειδικό πακέτο στήριξης στον κλάδος της ένδυσης και υπόδησης με πόρους του ΕΣΠΑ). Κάποιες επιχειρήσεις πάντως έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με τους ιδιοκτήτες ζητώντας να προχωρήσουν σε οικειοθελή αναπροσαρμογή των μισθωμάτων για κάποιο χρονικό διάστημα. Η απάντηση που εισπράττουν είναι αρνητική καθώς κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να χάσει και άλλα χρήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιανεμπόριο: Ανακτά βηματισμό με το βλέμμα στις καλοκαιρινές εκπτώσεις (12 Ιουλίου)

    Kiko Milano: Ετοιμάζεται για είσοδο στην Κύπρο – Έρχονται τρία νέα σημεία στην Ελλάδα

    Λιανεμπόριο: Τα μέτρα στήριξης, η τοποθέτηση Βακάκη που πέρασε στα ψιλά και η «επόμενη μέρα»



    ΣΧΟΛΙΑ