• Business

    Περικοπές θέσεων εργασίας εξετάζει και η Microsoft Hellas

    Θεοδόσης Μιχαλόπουλος (Microsoft Hellas)


    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Microsoft Hellas να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας ο CEO της εταιρείας κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

    Το γενικότερο κλίμα περικοπών θέσεων εργασίας που έχει ήδη ανακοινώσει η μητρική Microsoft αλλά και πολλές εταιρείες του κλάδου τεχνολογίας  αναμένεται να ακολουθήσει και η Microsoft Hellas, με τον CEO της εταιρείας κ. Θεοδόση Μιχαλόπουλο να μην αποκλείει το γεγονός να υπάρξουν απολύσεις και στην Ελλάδα.

    O κ. Μιχαλόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφων για περικοπές στην Ελλάδα με αφορμή τις 10.000 απολύσεις που έχει ανακοινώσει η Microsoft ήδη από τον Ιανουάριο, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά τα σενάρια, λέγοντας όμως ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

    Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλόπουλος, είπε ότι «η ανακοίνωση της εταιρείας για 10.000 απολύσεις αναφέρεται σε όλη την Microsoft παγκοσμίως και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε και εμείς σαν εταιρεία. Πρέπει να δούμε πως αυτή η μικρή μείωση της ζήτησης που βλέπουμε αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται μας σπρώχνει στο να κοιτάξουμε που πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, που να εστιάσουμε περισσότερο και που μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε. Σε αυτά τα πλαίσια κοιτάμε συνολικά τις δραστηριότητές μας» τόνισε ο CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

    «Αλλαγές είχαμε πάντα» τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιοι άνθρωποι φεύγουν, κάποιοι έρχονται και πως μια πολυεθνική εταιρεία όπως η Microsoft δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει αλλαγές». «Υπάρχει μια παγκόσμια ανακοίνωση της Microsoft και σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε» επεσήμανε. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, η Microsoft Hellas απασχολεί 260 υπαλλήλους. Επίσης υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε να ξενοικιαστούν οι χώροι όπου στεγάζονταν οι υπάλληλοι της Softomotive στο κτίριο The Orbit και να μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas, στο Μαρούσι.

    Για τους στόχους της εταιρείας τόνισε «ότι πρωταρχικός στόχος είναι να έχουμε τις ομάδες και τους ανθρώπους μας κοντά στους πελάτες και στους συνεργάτες μας για να τους βοηθήσουμε να δουλεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δέσμευση της εταιρείας στην Ελλάδα είναι να συνεχίζουμε να επενδύουμε και να εστιάσουμε όπου χρειάζεται. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε θα το κάνουμε», επεσήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος, λέγοντας όμως ότι θα υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί τους πελάτες της με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί.

    Παραμένουμε στον σωστό δρόμο για το Data Center

    Την εκτίμησή του ότι μέχρι τέλη του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση του Data Center της Microsoft στην Ελλάδα έδωσε ο κ. Μιχαλόπουλος, λέγοντας ότι βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος.

    Συγκεκριμένα όπως είπε το έργο συνεχίζεται κανονικά, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και το πλάνο ότι το έργο θα παραδοθεί μέχρι το 2025, συνεχίζει. Είναι το μεγαλύτερο Data Center στην Ελλάδα και είναι λογικό να υπάρχουν δυσκολίες, ανέφερε ο CEO της Microsoft Hellas, τονίζοντας όμως ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

    Υπενθυμίζεται ότι βάσει του κειμένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο συνολικός προϋπολογισμός του Data Center Region, ανέρχεται σε βάθος δεκατίας σε 976.168.800 ευρώ. Εξ αυτών τα 746.548.800 ευρώ θα κατευθυνθούν σε κεφαλαιουχικές δαπάνες, (αγορά γης, κατασκευή κτηρίων, προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού) ενώ τα 229.620.000 ευρώ θα κατευθυνθούν σε λειτουργικές δαπάνες προσωπικού, κόστος συντήρησης κτηρίων και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

    Η εν λογω επένδυση αφού τεθεί σε λειτουργία, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες από 300 άμεσες θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας – 100 σε κάθε ένα από τα Κέντρα Δεδομένων, τους τομείς της ασφάλειας, της λειτουργίας εγκαταστάσεων και της πληροφορικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Όσα είπαν Σταϊκούρας, Προκοπίου και Σεφέρης για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά



    ΣΧΟΛΙΑ