ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελεύθερη να μοιράσει μέρισμα εφόσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν για την χρήση του 2016 είναι πλέον η Alpha Bank. Όπως αναφέρεται στο annual report του 2015 , η Alpha σημειώνει ότι στο αναθεωρημένο Σχέδιο Αναδιαρθρώσεως «δεν υφίσταται πλέον περιορισμός ως προς την καταβολή μερισμάτων επί τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως».
Κανένας περιορισμός δεν υφίσταται πλέον και ως προς την επαναγορά ή την άσκηση δικαιώματος πρόωρης εξοφλήσεως τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως.
Η ισχύς της απόφασης είναι άμεση, ισχύει δηλαδή από την τρέχουσα χρήση, στην περίπτωση που η Alpha Bank βγάλει επαναλαμβανόμενα κέρδη και ο επόπτης δεν έχει ενστάσεις ως προς πιθανή πρόθεση διανομής μερίσματος.
Η Alpha Bank, έχοντας αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Πυλώνα Ι του νόμου Αλογοσκούφη, δεν έχει λάβει πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση μετά το 2013, καθώς τόσο η αύξηση κεφαλαίου του 2014 όσο και η πρόσφατη καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από ιδιώτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Bally’s Intralot: Αγορά 900.000 ιδίων μετοχών με μέση τιμή 0,953 ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Μέχρι τις αρχές 2027 ο ανάδοχος του έργου αποκατάστασης του Κυβερνείου
- Δένδιας: Τεράστια η σημασία της Θράκης
- Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο κόβει τη συνεργασία με τον διαχειριστή του στην Τουρκία, λόγω υπόθεσης χειραγώγησης αγοράς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.