• Business

    Θα μοιράσει μέρισμα η Alpha Bank για το 2016;

    Δημήτρης Μαντζούνης. Alpha Bank

    Βασίλης Ράπανος , Πρόεδρος Alpha Bank. Δημήτρης Μαντζούνης . CEO Alpha Bank.


    Ελεύθερη να μοιράσει μέρισμα εφόσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν για την χρήση του 2016 είναι πλέον η Alpha Bank. Όπως αναφέρεται στο annual report του 2015 , η Alpha σημειώνει ότι στο αναθεωρημένο Σχέδιο Αναδιαρθρώσεως «δεν υφίσταται πλέον περιορισμός ως προς την καταβολή μερισμάτων επί τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως».

    Κανένας περιορισμός δεν υφίσταται πλέον και ως προς την επαναγορά ή την άσκηση δικαιώματος πρόωρης εξοφλήσεως τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως.

    Η ισχύς της απόφασης είναι άμεση, ισχύει δηλαδή από την τρέχουσα χρήση, στην περίπτωση που η Alpha Bank βγάλει επαναλαμβανόμενα κέρδη και ο επόπτης δεν έχει ενστάσεις ως προς πιθανή πρόθεση διανομής μερίσματος.

    Η Alpha Bank, έχοντας αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Πυλώνα Ι του νόμου Αλογοσκούφη, δεν έχει λάβει πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση μετά το 2013, καθώς τόσο η αύξηση κεφαλαίου του 2014 όσο και η πρόσφατη καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από ιδιώτες.



    ΣΧΟΛΙΑ