• Business

    Tesla: Στη Γερμανία θα κατασκευαστεί το €25.000 ηλεκτρικό όχημα

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Η Tesla θα κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο 25.000 ευρώ στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, δήλωσε σήμερα πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στοχεύει σε μαζική απορρόφηση των ηλεκτρικών οχημάτων της.

    Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή, ενώ η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, επισκέφτηκε το εργοστάσιο στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο, την Παρασκευή, μετά την παρουσία του σε σύνοδο κορυφής τεχνητής νοημοσύνης στην Αγγλία.

    Ο Μασκ ευχαρίστησε το προσωπικό του εργοστασίου για τη σκληρή δουλειά του, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X (Twitter).

    Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε το προσωπικό επί των σχεδίων να κατασκευαστεί εκεί το όχημα των 25.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι ο Μασκ συζητά εδώ και καιρό την προοπτική ενός πιο προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, εντούτοις πέρσι ανέφερε ότι δεν είχε ακόμη κατακτήσει την τεχνολογία και έτσι το σχέδιο εγκαταλείφθηκε.

    Πηγές δήλωσαν στο Reuters τον Σεπτέμβριο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πλησίαζε σε μια καινοτομία που θα επέτρεπε τη χύτευση κάτω από το αμάξωμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ως ενιαίο κομμάτι, μια σημαντική ανακάλυψη που θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της διαδικασίας παραγωγής και μείωση του κόστους.

    Η επιτυχημένη εφαρμογή του “gigacasting” από την Tesla για το πίσω κάτω μέρος του αμαξώματος του Model Y, έχει δείξει τη δυνατότητα σημαντικής εξοικονόμησης κόστους.

    Αυτές οι εξοικονομήσεις προκύπτουν από τη μειωμένη χρήση υλικών και τις απλοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

    Την ίδια στιγμή, η επέκταση στη μαζική αγορά είναι κρίσιμη για την επίτευξη του στόχου της Tesla να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων σε 20 εκατομμύρια έως το 2030.

    Ωστόσο, η αδύναμη οικονομία και τα υψηλά επιτόκια έχουν πλήξει τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, ωθώντας την Tesla και άλλους να μειώσουν τις τιμές τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις.

    Αυξάνονται οι μισθοί

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Tesla στη Γερμανία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ενημέρωσε 11.000 εργαζομένους ότι θα λάβουν αύξηση μισθού 4% σε ισχύ από τον Νοέμβριο, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal.

    Είχε προηγηθεί δήλωση των συνδικάτων ότι κερδίζουν κάτω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

    Η αμερικανική ηλεκτρική εταιρεία θα πληρώσει επίσης ένα μπόνους 1.500 ευρώ τον Δεκέμβριο για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό και από τον Φεβρουάριο θα αυξήσει τους ετήσιους μισθούς κατά 2.500 επιπλέον ευρώ για τους Γερμανούς εργάτες, ανέφεραν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

    Τον Οκτώβριο, η Tesla σημείωσε ότι θα ενημερώσει το προσωπικό της αυτόν τον μήνα για το επίπεδο της αύξησης των μισθών, προσθέτοντας ότι αύξησε τους μισθούς κατά 6% πέρυσι.

    Το γερμανικό συνδικάτο IG Metall είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι μισθοί της Tesla ήταν περίπου 20% χαμηλότεροι από εκείνους που προσφέρονται στο πλαίσιο της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ryanair: Θα διανείμει μέρισμα για πρώτη φορά – Άλμα κερδών στο εξάμηνο

    Η ΕΕ κινδυνεύει με ετήσιο πλήγμα €2 δισ. με τη νέα φαρμακευτική νομοθεσία

    Elon Musk: Αποκάλυψε το Grok, τον ανταγωνιστή του ChatGPT



    ΣΧΟΛΙΑ