• Business

    Tesla: Σαμποτάζ στο εργοστάσιο της Γερμανίας

    Elon Musk

    Elon Musk


    Ύποπτος εμπρηστικός μηχανισμός κοντά στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία βύθισε στο σκοτάδι τις εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν σπίτι τους, καθώς η αστυνομία του Βρανδεμβούργου έστειλε ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκύλους υπηρεσίας για να διερευνήσουν τα αίτια.

    Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται Volcano Group ανέλαβε την ευθύνη για την πυρκαγιά σε επιστολή που αναρτήθηκε σε εναλλακτικό ιστότοπο. «Σαμποτάραμε την Tesla σήμερα», ανέφερε η ομάδα, χωρίς να προσδιορίζει ποιοι μετείχαν στην ενέργεια σαμποτάζ.

    Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αντιδράσεις από δυσαρεστημένους ντόπιους και περιβαλλοντικές ομάδες. Το άνοιγμα του εργοστασίου, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, καθυστέρησε για μήνες λόγω νομικών αμφισβητήσεων από ομάδες που ανησυχούσαν ότι το εργοτάξιο θα χρησιμοποιούσε πολύ νερό και θα απειλούσε την τοπική άγρια ζωή. Η εγκατάσταση, η οποία κατασκευάζει το Model Y – το επιβατικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη πέρυσι – απασχολεί περίπου 12.000 άτομα και παράγει 250.000 οχήματα ετησίως.

    Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις, με στόχο να διπλασιάσει την παραγωγή, αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζεφ Μπέζος: Είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Εκτόπισε τον Έλον Μασκ

    Ο Τζεφ Κουνς πάει Σελήνη – Έργα του διάσημου καλλιτέχνη σε μόνιμη εγκατάσταση

    Elon Musk: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Neuralink και την πρώτη εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο



    ΣΧΟΛΙΑ