• Business

    Tesla: Δικαιώθηκε στη Σουηδία για το «απεργιακό μπλόκο»

    • Μαρία Βε
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Kέρδισε τελικά την υποστήριξη ενός σουηδικού δικαστηρίου η Tesla, μετά την αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά της Σουηδικής Υπηρεσίας Μεταφορών, προκειμένου για να ξεμπλοκάρει την πρόσβαση στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων της στη σκανδιναβική χώρα.

    Το περιφερειακό δικαστήριο του Norrkoping, αποφάσισε ότι η Σουηδική Υπηρεσία Μεταφορών πρέπει να παραδώσει τις πινακίδες στην Tesla εντός επτά ημερών διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου κορωνών (95.383 δολάρια), ανέφεραν σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

    O Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης της Tesla, έγραψε στο Χ: Ευχαριστούμε Σουηδία!

    Σημειώνεται ότι η παράδοση των πινακίδων εμποδίζεται τόσο καιρό από εργατικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Υπηρεσία.

    Παράλληλα, η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ κατηγόρησε την Υπηρεσία ότι το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στις πινακίδες κυκλοφορίας για νέα οχήματα «αποτελεί παράνομη επίθεση μεροληπτικών διακρίσεων που απευθύνεται στην Tesla», σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

    Μάλιστα ο Μασκ, είχε σχολιάσει στο X ότι: Αυτό που συμβαίνει είναι τρελό!

    Ωστόσο, η Υπηρεσία αρνήθηκε τις κατηγορίες αναφέροντας ότι:

    «Εμείς στη Σουηδική Υπηρεσία Μεταφορών δεν συμφωνούμε με αυτή την άποψη, ότι δηλαδή η υπηρεσία εμπόδιζε τη διανομή πινακίδων κυκλοφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του πρακτορείου στο Associated Press.

    Όμως, σύμφωνα με το Reuters, εργαζόμενοι στην κρατική ταχυδρομική υπηρεσία PostNord στις 20 Νοεμβρίου συμμετείχαν σε μια εργατική κινητοποίηση με στόχο να αναγκάσει την Tesla να υπογράψει μια συλλογική σύμβαση εργασίας για τους μηχανικούς στη Σουηδία.

    «Η Υπηρεσία μεταφορών “αρνήθηκε” να παραδώσει τις πινακίδες χρησιμοποιώντας “άλλα μέσα”, δηλώνοντας ότι είναι συμβατικά δεσμευμένη να χρησιμοποιήσει τη PostNord», σημειώνει το Reuters.

    Διαβάστε επίσης: 

    Easyjet: «Πέταξαν» στα $600,9 εκατ. τα κέρδη προ φόρων – Τι προβλέπει για το 2024

    Ideal: Έκδοση πενταετούς ομολόγου έως €100 εκατ. μέσω δημόσιας προσφοράς – Επιβεβαίωση mononews

    Narasimhan (Novartis): Αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων – Προτεραιότητα τα καινοτόμα φάρμακα για σπάνιες ασθένειες



    ΣΧΟΛΙΑ