• Business

    Narasimhan (Novartis): Αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων – Προτεραιότητα τα καινοτόμα φάρμακα για σπάνιες ασθένειες

    • Bloomberg

    Vas Narasimhan, CEO Novartis


    Αναθεώρησε προς τα πάνω τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της για τις πωλήσεις η Novartis, καθώς η ελβετική φαρμακοβιομηχανία εστιάζει τώρα της σε καινοτόμα φάρμακα για σπάνιες ασθένειες με υψηλότερη δυναμική κέρδους.

    Ειδικότερα, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 5% ετησίως έως το 2027, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

    Το βασικό λειτουργικό περιθώριο προβλέπεται να είναι περίπου 40% ή περισσότερο μέχρι τότε.

    Όπως υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος Vas Narasimhan, η εταιρεία ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό της σε μια βελτιωμένη και πιο εστιασμένη φαρμακευτική εταιρεία, ενώ νωρίτερα φέτος, προχώρησε στην απόσχιση της Sandoz που αποτελούσε τον κλάδο γενοσήμων της.

    «Η εξορθολόγηση αποδίδει κατά την άποψή μας», τονίζουν οι Peter Welford και Lucy Codrington, αναλυτές της Jefferies.

    Υπό τον Narasimhan, η Novartis δίνει προτεραιότητα στην απόρριψη των επιχειρήσεων χαμηλής ανάπτυξης και στην εστίαση σε τομείς ανάπτυξης όπως οι σπάνιες ασθένειες.

    Η Novartis επικεντρώνεται τώρα σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων, σε τέσσερις αγορές προτεραιότητας: ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία και Ιαπωνία.

    Προσανατολίζεται προς την πώληση μέρους της εταιρείας ραδιοφαρμάκων Advanced Accelerator Applications, στο πλαίσιο της στοχοθεσίας για απόρριψη των επιχειρηματικών γραμμών χαμηλής ανάπτυξης.

    Η ελβετική φαρμακευτική βρίσκεται στα πρώτα διερευνητικά στάδια της πώλησης ορισμένων από τα διαγνωστικά απεικονιστικά assets της AAA.

    Η AAA παράγει ραδιενεργά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

    Προσφέρει επίσης μοριακή απεικόνιση για τη διάγνωση καρκίνων, καρδιαγγειακών και νευρολογικών διαταραχών στα πρώιμα στάδια.

    Τον Ιούνιο η φαρμακοβιομηχανία συμφώνησε τον Ιούνιο να πουλήσει μέρος του χαρτοφυλακίου οφθαλμικών φαρμάκων της στην Bausch+Lomb, σε μια συμφωνία ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

    Αγόρασε επίσης την Chinook Therapeutics έναντι 3,3 δισ. ευρώ νωρίτερα φέτος, προκειμένου να προσθέσει δύο πολλά υποσχόμενες θεραπείες υπό δοκιμή για μια σπάνια νεφρική νόσο.

    Η μετοχή δεν παρουσίασε μεγάλη μεταβολή στις αρχές της διαπραγμάτευσης στην Ζυρίχη, ενώ έχει κερδίσει περίπου 9% φέτος, περισσότερο από την ανταγωνιστική της Roche Holding.

    Σημειώνεται ότι το προηγούμενο guidance για τις πωλήσεις της Novartis ήταν για ετήσια αύξηση 4%.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ένα επάγγελμα με μέλλον: Οδηγός φορτηγών οχημάτων – Θα υπάρχει έλλειμμα 7 εκατ. οδηγών έως το 2028

    Επενδύει στην Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες η Lyktos του Μιχάλη Σάλλα

    Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά



    ΣΧΟΛΙΑ