• Business

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σε δύο άξονες η στρατηγική του Γιώργου Περιστέρη

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Τον οδικό χάρτη προς την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή παρουσίασε χθες στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ο Πρόεδρός της  Γιώργος Περιστέρης,   αναφερόμενος στους δύο άξονες της στρατηγικής του.

    Ισχυρές επενδυτικές συμμαχίες και καινοτόμα και δυναμικά επενδυτικά πλάνα, είναι η στρατηγική που μπορεί να εξασφαλίσει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει και στο μέλλον την ηγετική θέση που κατέχει σήμερα στην αγορά των ΑΠΕ.

    Για μια μεγάλη και ισχυρή εταιρεία όπως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που διαθέτει άμεσα επενδυτικά σχέδια ύψους 2  δισ. ευρώ και ήδη κυρίαρχη θέση στην αγορά, η περαιτέρω μεγέθυνση απαιτεί γερή βάση επενδυτών. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία  που μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περίπου 2 δις ευρώ,  συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με νέες επενδύσεις 2 δις ευρώ στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας και σε έργα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Περιστέρης, τόνισε ότι  τη σημασία της απόκτησης σημαντικού ποσοστού στον όμιλο, από τους  Βαγγέλη Μαρινάκη και την  Μαριάννα Λάτση. Όπως εξήγησε η είσοδός τους και η στήριξή τους είναι σημαντική «γιατί εξασφαλίζει ότι ο όμιλος μένει άθικτος και ενοποιημένος, αποκτά πιο σταθερή μετοχική βάση, από ανθρώπους που πιστεύουν στην εταιρεία και θα ακολουθήσουν και θα βοηθήσουν όπου μπορούν στα μεγάλα σχέδια που έχουμε μπροστά μας».

    Επίσης σημείωσε ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μεγάλων διεθνών κεφαλαίων που έχουν επενδύσει το τελευταίο διάστημα στην εισηγμένη.

    Τα νέα επενδυτικά πλάνα

    Τα καλύτερα είναι μπροστά μας για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ακολουθεί μια περίοδος σημαντικής ανάπτυξης για την εταιρεία τόσο βραχυμεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα» σημείωσε ο κ. Γιώργος Περιστέρης.

    Συνολικά, σημείωσε ο κ. Περιστέρης, η εταιρεία σχεδιάζει 7 GW νέων έργων από τα οποία τα 5 GW έχουν  ήδη λάβει βεβαίωση παραγωγού.

    Στα αιολικά πάρκα, που η Τέρνα Ενεργειακή είναι ηγέτιδα στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη εταιρεία στην Νοτιανατολική Ευρώπη κατασκευάζονται και είναι έτοιμα προς κατασκευή περαιτέρω 400 MW αιολικών πάρκων και ωριμάζουν 63 νέα έργα που έχουν πάρει άδεια παραγωγής και συνεχίζουν την αδειοδοτική τους ωρίμανση.

    Αναφέρθηκε στη σημασία της αποθήκευσης ενέργειας, τονίζοντας, ότι εδώ και χρόνια το επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη των ΑΠΕ χωρίς σημαντικές δυνατότητες αποθήκευσης, καθώς λόγω της στοχαστικότητας της παραγωγής των ΑΠΕ, η αποθήκευση είναι κρίσιμο στοιχείο.

    Εδώ και 10 χρόνια η εταιρεία σχεδιάζει έργα αποθήκευσης, που τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες τόσο οι θεσμικές όσο και οι ενεργειακές για να προχωρήσουν.

    Η εταιρεία, όπως είπε, διαθέτει 2.000 MW αποθηκευτικής ισχύος υπό ανάπτυξη, -που είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στη χώρα στην αποθήκευση-  σε διάφορα στάδια αδειοδότησης, και όχι μόνο σε μπαταρίες αλλά και με αντλησιοταμίευση.  Η αντλησιοταμίευση σημείωσε έχει τεράστια εγχώρια  προστιθέμενη  αξία κατά την κατασκευή των επενδύσεων, ενώ οι μπαταρίες αν και απαραίτητες στο σύστημα είναι εισαγόμενες.

    Διαβάστε επίσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ