• Business

    Tέρνα Ενεργειακή: Γιατί η Eurobank Equities υποβαθμίζει τη φήμη της μετοχής


    Σε “διακράτηση” από “αγορά” υποβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή η Eurobank Equities, ενώ παράλληλα μείωσε και την τιμή στόχο στα 3,2 ευρώ από 3,5 ευρώ προηγουμένως.

    Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής προχώρησαν στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η διοίκηση της εισηγμένης αποφάσισε να ακυρώσει τις επενδύσεις που είχε σχεδιάσει να κάνει στην Ελλάδα και εστιάζει στην επέκταση της στο εξωτερικό.
    Από την άλλη πλευρά βέβαια, χαρακτηρίζει θετική τη στροφή της στην αγορά των ΗΠΑ, αφού οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν μακροχρόνιο σχεδιασμό και υπολογισμό των ταμειακών ροών.

    terna
    Η Eurobak Equities εκτιμά ότι παρά τις προοπτικές αύξησης κερδών που υπάρχουν για την εταιρία, η μετοχή είναι δίκαια αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα.
    Σήμερα ο τίτλος έκλεισε στα 2,73 ευρώ ενώ στις 10 Φεβρουαρίου είχε καταγράψει χαμηλότερο κλείσιμο έτους στα 2,02 ευρώ.
    Στο μεταξύ, στις 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Τέρνα Ενεργειακή, όπου μεταξύ άλλων, η διοίκηση της θα προτείνει διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

    Γεώργιος Περιστέρης, 58 ετών, Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
    Γεώργιος Περιστέρης, 58 ετών, Πρόεδρος Τέρνα Ενεργειακή

    Οι ενοποιημένες πωλήσεις για το 2015 ανήλθαν σε 198,6 εκατ. ευρώ, έναντι 158,2 εκατ. ευρώ το 2014, αυξημένες κατά 25,5%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 30,3 εκατ. ευρώ έναντι 12,1 εκατ. ευρώ το 2014, αυξημένα κατά 149,6% και τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν στα 17,4 εκατ. ευρώ, έναντι 5,8 εκατ. ευρώ το 2014.
    Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 938 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/deutsche-bank-etimastite-gia-neo-kiklo-chreokopias-enos-omologou-skoupidi-pou-xekinai-to-2017/37326



    ΣΧΟΛΙΑ