ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλος στη νομική διαμάχη επτά ετών, μεταξύ της αμερικανικής Apple και της νοτιοκορεάτικης Samsung, για τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας, δίνει ο διακανονισμός στον οποίο κατέληξαν οι δύο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας του πλανήτη.
Αν και οι ακριβείς όροι της συμφωνίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο διακανονισμός έρχεται έναν μήνα μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η Samsung θα έπρεπε να καταβάλλει στην αμερικανική ανταγωνίστριά της αποζημίωση ύψους 539 εκατ. δολαρίων για αντιγραφή στοιχείων του αυθεντικού μοντέλου iPhone.
H διαμάχη άρχισε το 2011, όταν η Apple μήνυσε τη Samsung, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 2 δισ. δολαρίων. Το 2012 αμερικανικό δικαστήριο επιδίκασε στην εταιρεία αποζημίωση ύψους 1,05 δισ. δολαρίων. Η Samsung άσκησε έφεση και το 2016 πέτυχε νίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά η διαμάχη συνεχίστηκε σε κατώτερο δικαστήριο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Apple VS Samsung -H κορεατική εταιρεία καλείται να πληρώσει 539 εκατ. δολάρια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
