• Business

    Tέλος εποχής για το «κτίριο με τα τούβλα» του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι


    Σημαντικό ορόσημο για τον ΟΠΑΠ αποτελεί η αλλαγή έδρας του Οργανισμού καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκτά ιδιόκτητο κτίριο κεντρικών γραφείων.  Ετσι μετά το κτίριο της οδού Πειραιώς και το γνωστό κτίριο στο Περιστέρι (ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Γ. Συγγελίδη) – το «κτίριο με τα τούβλα» όπως χαϊδευτικά το αποκαλούσαν οι παίκτες-  τα γραφεία του Οργανισμού μεταφέρονται στο νέο ιδιόκτητο κτίριο της Λ. Αθηνών.

    Το οκταώροφο κτίριο της Λ. Αθηνών βρίσκεται δίπλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι συνολικής επιφανείας 12.224 τ.μ., με 243 θέσεις στάθμευσης. Αποκτήθηκε από τον ΟΠΑΠ στα τέλη του 2015, έναντι τιμήματος που φέρεται να ξεπέρασε τα 13 εκατ. ευρώ. Το κτίριο είχε αγοραστεί από την γερμανική επενδυτική εταιρία ακινήτων KanAm Grund το 2007, έναντι συνολικού τιμήματος 47 εκατ. ευρώ και παρέμενε επί σειρά ετών ανεκμετάλλευτο.

    xaa

    Η μεταφορά των εργαζομένων και του συνόλου των υπηρεσιών του Οργανισμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

    Στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ εκτός από την μεταφορά έδρας αναμένεται να εγκριθεί επίσης  η αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και εκλογή ενός νέου μέλους, του Damian Cope που θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουλίου 2016.

    Ο Kamil Ziegler, οποίος ηγείται του OΠΑΠ ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος από τον Οκτώβριο του 2013, θα συνεχίσει να διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου.

     

    Ο Damian Cope έχει περισσότερα από 18 έτη εμπειρίας στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, με πιο πρόσφατη αυτήν στην εταιρεία Ladbrokes Plc, που διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνών Δραστηριοτήτων. Στη Ladbrokes ήταν υπεύθυνος για όλες τις επίγειες και διαδικτυακές δραστηριότητες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις χώρες ευθύνης του συμπεριλαμβάνονταν η Ισπανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ιρλανδία και η Αυστραλία.

    Ο Damian ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τηςSportium Apuestas Deportivas, κοινοπραξίας αθλητικού στοιχηματισμού με τον Όμιλο Cirsa. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Διευθύνων Σύμβουλος Ecommerce του Ομίλου Gala Coral. Επίσης κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Blue Square και Rank Group Plc. Ο Damian είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Bristol του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Τέλος, η διοίκηση της ΟΠΑΠ θα ζητήσει και την έγκριση για να προχωρήσει στην πρόσθετη διανομή μερίσματος από αδιάθετα κέρδη προηγουμένων ετών, ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή. Η διανομή έκτακτου μερίσματος αντιστοιχεί σε 180 εκατ. ευρώ, από τα οποία 18 εκατ. ευρώ (10%), θα πάνε στα κρατικά ταμεία λόγω της φορολόγησης. Συνολικά, οι μέτοχοι της ΟΠΑΠ θα λάβουν σχεδόν ένα ευρώ (0,97 ευρώ ανά μετοχή, προ της σχετικής παρακράτησης φόρου), από τα κέρδη της χρήσης του 2015 (0,40 ευρώ συνολικά, η πληρωμή του οποίου ξεκίνησε στις 11/5) και από αδιάθετα κέρδη προηγούμενων ετών (0,57 ευρώ).

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/etsi-sas-ladoname-pos-anakrites-emathan-gia-tis-mizes-tis-ericsson/54902



    ΣΧΟΛΙΑ