• Business

    Τελεσίγραφο ΔΕΗ: Να πληρώσει η ΛΑΡΚΟ 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι την Παρασκευή, αλλιώς κόβουμε το ρεύμα

    ΛΑΡΚΟ


    “Αν η ΛΑΡΚΟ  δεν πληρώσει στη ΔΕΗ μέχρι την Παρασκευή τα 2,5 εκατ. ευρώ που οφείλει για την κατανάλωση ρεύματος μέχρι τις 31/3/2019, η ΔΕΗ θα διακόψει την παροχή ρεύματος στην εταιρεία όπως ακριβώς έχει κάνει και με τη Χαλυβουργική”.

    Αυτό δηλώνουν πηγές της ΔΕΗ, σχολιάζοντας ότι πρέπει να τηρηθεί από τη ΛΑΡΚΟ η συμφωνία του Φεβρουαρίου, μεταξύ των δύο εταιρειών η οποία προέβλεπε ανά μήνα:

    • την καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ μετρητά
    • εκχώρηση των απαιτήσεων της Λάρκο από τη διακοψιμότητα
    • μηνιαίες παραδόσεις λιγνίτη 24 χιλ. τόνων από τα Σέρβια Κοζάνης
    • εγγυητικές σε περίπτωση που η Λάρκο ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο ύψος κατανάλωσης

    Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο ΔΕΗ Λάρκο του Φεβρουαρίου προέβλεπε ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της μηνιαίας κατανάλωσης, η ΔΕΗ μπορεί μέσα σε διάστημα μιας ημέρας να σταματήσει το ρεύμα στη βιομηχανία.

    Σχολιάζοντας το θέμα νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας κ. Σταθάκης σημείωνε ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι η ΛΑΡΚΟ εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο αντίθετη γνώμη έχει η ΔΕΗ που έθεσε τελεσίγραφο για την καταβολή των 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι την Παρασκευή.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2018 της ΔΕΗ οι οφειλές της βιομηχανίας ανέρχονταν τον περασμένο Δεκέμβριο σε 309,8 εκατ. ευρώ.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ