• Business

    ΤΑΪΠΕΔ: Morgan Stanley και BoA θα τρέξουν την IΡΟ του Ελ. Βενιζέλος

    • Bloomberg
    Δημήτρης Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ

    Δημήτρης Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ


    Τη Morgan Stanley και τη Bank of America επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ ως αναδόχους για τη διάθεση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χ.Α., σύμφωνα με το Bloomberg.

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Deutsche Bank επιλέχθηκε ως Joint Bookrunner και οικονομικός σύμβουλο για τη συμφωνία.

    Το 30% που θα διατεθεί μέσω της δημόσιας προσφοράς και της συμφωνίας με τους Καναδούς της PSP , αναμένεται να αποτιμηθεί μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.

    Το ΤΑΙΠΕΔ και η AviAlliance GmbH και AviAlliance Capital GmbH, οι μεγαλύτεροι, δηλαδή, μέτοχοι και φορείς εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), που είναι πλήρως ελεγχόμενοι από το καναδικό ασφαλιστικό fund PSP Investments, κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας οι Καναδοί είναι έτοιμη να αγοράσουν το 10% των μετοχών που θα διατεθούν σε δημόσια προσφορά. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 25% του αεροδρομίου, ενώ οι AviAlliance και AviAlliance Capital κατέχουν από κοινού το 40% και ο Όμιλος Κοπελούζου το 5%. Όπως ανέφερε σε προηγούμενη συνέντευξή του στο Bloomberg, στόχος είναι η συναλλαγή να ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου.



    ΣΧΟΛΙΑ