ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Aplekton Holdings, εταιρεία συμφερόντων με έδρα την Κύπρο, ήταν η μοναδική που απέστειλε προσφορά για τη μακροχρόνια μίσθωση τμήματος του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο Αττικής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία είναι συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, που βάζει πλώρη για την αξιοποίηση ενός από τα εμβληματικά ολυμπιακά ακίνητα.
Θυμίζουμε πως το 2014 είχε ξεκινήσει ακόμα μία προσπάθεια εκμίσθωσης του ακινήτου. Τότε, τρεις εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η Dimand. Η έκταση του ακινήτου φτάνει τα 1.000 στρέμματα, αλλά προς αξιοποίηση είναι τα 590 στρέμματα, ενώ για να προχωρήσει η διαδικασία προβλέπεται ότι το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση από το ΣτΕ. Από το ΤΑΙΠΕΔ προτείνεται αξιοποίηση με χρήσεις γης θεματικού πάρκου-αναψυχής, που επιτρέπουν, παράλληλα με τις υφιστάμενες λειτουργίες αθλητικού χαρακτήρα, την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων σε έκταση 426 στρεμμάτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, μία (1) προσφορά για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση τμήματος του πρώην
Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, όπου διεξήχθησαν τα ιππικά αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Προσφορά υπέβαλε το εξής επενδυτικό σχήμα:
-APLEKTON HOLDINGS CO. LIMITED
Το προς αξιοποίηση ακίνητο έχει έκταση 589,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, στην περιοχή Μερέντα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που έχει εκπονηθεί, ορίζεται περιοχή με υποχρεωτική τη χρήση αθλητικής ιππασίας, ενώ στο υπόλοιπο ακίνητο επιτρέπονται αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις με συμπληρωματικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Διαβάστε επίσης
ΤΑΙΠΕΔ: 6 ενδιαφερόμενοι για τα νέα δικαστήρια στην Αθήνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Xclusiv: Στροφή των Ελλήνων εφοπλιστών στη Νότιο Κορέα για τη ναυπήγηση τάνκερ και στην Κίνα για πλοία μεταφοράς κοντέινερ – Μειωμένες οι νέες παραγγελίες, αλλά οι ναυπηγήσεις ξεπερνούν τα 600 πλοία
- Συνάντηση Παπασταύρου -Μπέργκαμ: Η ενέργεια και η άμυνα πυλώνες συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ – Το «κλειδί» της Αλεξανδρούπολης στον διάδρομο IMEC
- Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 15,9% της ΝΔ – Tέταρτη η Πλεύση Ελευθερίας – Η οικονομία «ρίχνει» ψηφοδέλτιο
- Στο Βερολίνο ο Κ. Μητσοτάκης – Το μεταναστατευτικό στην ατζέντα της συνάντησης με τον Φρ. Μερτς
