• Business

    Τα σχέδια Βιντζηλαίου για την «παλινόρθωση» της Creta Farms – Ο πρώτος στόχος και η νέα χρηματοδότηση


    Η επιστροφή της παραγωγής στα επίπεδα των 200 τόνων την εβδομάδα αποτελεί τον πρώτο στόχο της Impala Invest για την Creta Farms.

    Αυτό αναφέρουν στο mononews.gr πηγές που είναι κοντά στον Δημήτρη Βιντζηλαίο που κέρδισε τον διαγωνισμό για τη διάσωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, τονίζοντας παράλληλα προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί η τροφοδοσία της βιομηχανίας με τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την παραγωγική διαδικασία. «Πρώτη προτεραιότητα είναι να γεμίσουν οι αποθήκες πρώτες ύλες και κρέας», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Οι ίδιες πηγές, οι οποίες γνωρίζουν τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας υπογραμμίζουν πως ο παραπάνω στόχος θα καταστεί εφικτός μέσα από την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης άλλων 4 εκατ. ευρώ, πέραν των 4 εκατ. ευρώ που έχουν συμφωνήσει να εισφέρουν ήδη οι τράπεζες στην εταιρεία, προκειμένου να ξαναρχίσει η παραγωγή και να επιστρέψουν σταδιακά και πάλι τα προϊόντα της στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Τα χρήματα αυτά, όπως εξηγούν, σχεδιάζεται να δοθούν με την μορφή δανεισμού από τις τράπεζες και θα επιστραφούν όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης από το δικαστήριο.

    Μετά την έγκριση και την υπαγωγή της εταιρείας στις διαδικασίες εξυγίανσης του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα, θα ακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία και θα βοηθήσει την εταιρεία να μπει σε διαφορετική τροχιά και να επιστρέψει στα παλιά της νούμερα. Κάτι που, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Δημήτρη Βιντζηλαίο, εκτιμάται ότι θα συμβεί μετά από δύο χρόνια αφότου ο νέος επενδυτής βρεθεί στο τιμόνι της.

    Την προσπάθεια αναμένεται να βοηθήσει και το «γενναίο κούρεμα» που δρομολογείται στα δάνεια της Creta Farms, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μεσοσταθμικά κινείται στα επίπεδα του 50% για τις συστημικές τράπεζες.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, τα επόμενα βήματα για την παλινόρθωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας θα βρεθούν επί τάπητος στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του νέου επενδυτή, της Impala Invest, των τραπεζών και της EY, η οποία είχε την ευθύνη διενέργειας του διαγωνισμού.

    Υπενθυμίζεται πως οι τράπεζες επέλεξαν την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου για να αναλάβει την ευθύνη ανασυγκρότησης της Creta Farms, κρίνοντας πως κατέθεσε την καλύτερη προσφορά.

    Η τελική επιλογή αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις συνεδριάσεις των αρμόδιων επιτροπών των τραπεζών στο τέλος της άλλης εβδομάδας.



    ΣΧΟΛΙΑ