• Business

    Τα 7 -σύντομα- νέα της ημέρας από ολόκληρο τον κόσμο!

    • NewsRoom


    Καλημέρα! Αυτά είναι τα 7 -σύντομα- νέα της ημέρας από τον κόσμο:

    Ισπανία: Νίκη Rajoy sτις περιφερειακές εκλογές. Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του εν ενεργεία Πρωθυπουργού της Ισπανίας Mariano Rajoy, κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας την Κυριακή, διατηρώντας έτσι σύμφωνα με μία δημοσκόπηση την απόλυτη πλειοψηφία του.

    163909-004-7E81FB2E

    Η Ρωσία δεν έχει προτεραιότητά της την πετρελαϊκή συμφωνία. Όπως ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Alexander Novak στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, η σύναψη συμφωνίας για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου ενός ενδεχόμενου “παγώματος” της παραγωγής, δεν αποτελεί προτεραιότητα της χώρας.

    Ο ιδρυτής του ιταλικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων επιστρέφει. Ύστερα από ένα χρόνο απουσίας, ο Beppe Grillo, ο ασεβής κωμικός και συνιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, δήλωσε πως θα πάρει πίσω την ηγεσία του συνασπισμού αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένου του επερχόμενου δημοψηφίσματος που πιθανώς θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση.

    Χοντραίνει η διαμάχη Erdogan – Ουάσινγκτον. Ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan δήλωσε πως οι ομοσπονδιακοί νομικοί σύμβουλοι των ΗΠΑ τον στοχοποίησαν στο πλαίσιο της δίωξης ενός τούρκου εμπόρου χρυσού ο οποίος κατηγορήθηκε πως έλαβε βοήθεια για να παραβιάσει τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

    Recep Tayyip Erdoğan
    Recep Tayyip Erdoğan

    Η Βρετανή Πρωθυπουργός δεν κάνει πολλά για να βοηθήσει τους υποστηρικτές του Bremain. Σύμφωνα με αποσπάσματα από δύο σχετικά με το δημοψήφισμα βιβλία, η Theresa May έχει αποτύχει επανειλημμένα να στηρίξει τον προκάτοχό της David Cameron στον αγώνα του για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ φαίνεται να παρεμποδίζει και κάθε προσπάθειά του όσον αφορά στον έλεγχο της μετανάστευσης.

    Η Tencent δίνει χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. O Κινέζος δισεκατομμυριούχος Pony Ma Huateng, ιδρυτής του διαδικτυακού ομίλου Tencent, δήλωσε πως η εταιρία του θα δωρίζει το 2% των ετήσιων εσόδων της σε φιλανθρωπίες, αφού η τεχνολογία και η νέα νομοθεσία της Κίνας σχετικά με τις φιλανθρωπίες έχουν καταστήσει τη διαδικασία των δωρεών πολύ πιο εύκολη.

    Το Εργατικό Κόμμα θέλει να μαθαίνει όλες τις λεπτομέρειες για το Brexit. Ο Jeremy Corbyn, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε πως το Βρετανικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να λαμβάνει τακτική ενημέρωση σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/afti-ine-pio-fthini-fititiki-poli/77017



    ΣΧΟΛΙΑ