• Business

    Swiss Re: Εκτίναξη κερδών έφεραν οι αυξήσεις των επιτοκίων

    • Bloomberg
    Jacques de Vaucleroy προσωρινός πρόεδρος του ΔΣ της Swiss Re

    Jacques de Vaucleroy προσωρινός πρόεδρος του ΔΣ της Swiss Re


    Τα καθαρά κέρδη της Swiss Re αυξήθηκαν στα 3,21 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, λόγω των υψηλότερων περιθωρίων ασφάλισης και των επιτοκίων.

    Το κέρδη ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και οδήγησαν σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 22,3% για ολόκληρο το έτος, ελαφρώς χαμηλότερη από την μέση εκτίμηση. Τα καθαρά κέρδη του 2022 ήταν 472 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Swiss Re αναμένει περαιτέρω αύξηση των κερδών φέτος, στα 3,6 δισ. δολάρια, ανέφερε σε ανακοίνωση της την Παρασκευή.

    «Οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται σε καλή θέση για να επωφεληθούν από το τρέχον περιβάλλον της αγοράς, ενώ το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων υποστηρίζει τα επαναλαμβανόμενα επενδυτικά έσοδα», δήλωσε ο Chief Financial Officer της αντασφαλιστικής, John Dacey. «Αυτή η θετική δυναμική κερδών μας δίνει αυτοπεποίθηση να αυξήσουμε τις αποδόσεις προς τους επενδυτές».

    Το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει αυξημένο μέρισμα 6,80 δολάρια ανά μετοχή, δήλωσε η Swiss Re.

    Το βασικό τμήμα ακινήτων και ατυχημάτων της εταιρείας με έδρα τη Ζυρίχη, εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πέρυσι, έναντι 312 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Αυτό αντανακλά «τα ισχυρά περιθώρια και τη θετική πορεία των αποθεματικών», επισήμανε η εταιρεία.

    Οι αποζημιώσεις που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές έφτασαν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, χαμηλότερα από τα 1,7 δισ. δολάρια που προέβλεπε ο προϋπολογισμός της Swiss Re. Οι αξιώσεις περιλάμβαναν ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία και από τον τυφώνα Otis στο Μεξικό.

    Πέρυσι, η Swiss Re πρότεινε στον Jacques de Vaucleroy να διατελέσει προσωρινός πρόεδρος μέχρι την ψηφοφορία που θα γίνει στην επόμενη συνέλευση των μετόχων τον Απρίλιο. Η αλλαγή ήταν επακόλουθο της αποχώρησης του Sergio Ermotti, ο οποίος ήταν πρόεδρος στην αντασφαλιστική από τον Απρίλιο του 2021, αλλά επέστρεψε στην θέση του CEO της UBS Group.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοι τριπλασίασαν σε χρόνο «dt» τις περιουσίες τους – Ποιος λέει ότι «Θυμίζει τη φούσκα των dot com»

    Warren Buffett: Kίνηση έκπληξη από τον μεγαλοπεπενδυτή στην Apple

    CVC: «Σπάει» η ισχυρή τριανδρία – Αποχωρεί ο συνιδρυτής Donald Mackenzie



    ΣΧΟΛΙΑ