• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    UBS: Η απίστευτη αμοιβή που πήρε ο νέος CEO του ομίλου εν μέσω πανδημίας

    • Bloomberg
    Ralph Hamers, CEO UBS

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers, έλαβε αμοιβή 4,2 εκατομμύρια φράγκα (4,5 εκατομμύρια δολάρια) για τους τέσσερις πρώτους μήνες που βρίσκεται στην καινούργια του θέση, εξασφαλίζοντας την προοπτική για ετήσιο μισθό πολλαπλάσιο από αυτόν που λάμβανε κατά την προηγούμενη εργασία του, στην ING Groep NV.

    Ο Hamers έλαβε σταθερό μισθό 1,21 εκατομμυρίων φράγκων και επιπλέον αμοιβή 3 εκατομμυρίων φράγκων, καθώς «θέσπισε μέτρα για τη βελτίωση της συνεργασίας, της ιδιοκτησίας και της ανάληψης ευθυνών” κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών στη νέα του θέση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ελβετικής τράπεζας την Παρασκευή.

    Έχοντας αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλούς από τους ανταγωνιστές του, το συνολικό μπόνους για τους υπαλλήλους της τράπεζας αυξήθηκε κατά 24% σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020.

    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti που αποχώρησε για να γίνει πρόεδρος στην αντασφαλιστική Swiss Re, κέρδισε 13,3 εκατομμύρια φράγκα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, από 12,5 εκατομμύρια φράγκα το 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της τράπεζας.

    Ο Hamers κέρδιζε περίπου 2,16 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, όταν ήταν επικεφαλής της ING, ένας ρόλος που συνεχίζει να σκιάζει τη νέα εργασία του στη Ζυρίχη, καθώς βρίσκεται εν μέσω νομικής έρευνας για σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων.

    Τα στελέχη της UBS, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Axel Weber, εξακολουθούν να εξετάζουν την προοπτική μείωσης των μπόνους από το 2019, ανάλογα με το αποτέλεσμα της επαναληπτικής δίκης στη Γαλλία που ξεκινά στις 8 Μαρτίου και αφορά μία υπόθεση φοροδιαφυγής που είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί στην τράπεζα πρόστιμο ύψους 5 δισ. δολαρίων.

    Εν μέσω της αναταραχής στην οικονομία και τις αγορές λόγω της πανδημίας, το χαρτοφυλάκιο δανείων της UBS αποδείχθηκε ανθεκτικό, ενώ η επενδυτική τράπεζα επωφελήθηκε και από τα καλά αποτελέσματα που εξασφάλισε μέσω του trading. Η αστάθεια κατά τη διάρκεια του 2020 οδήγησε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο να καταγράψουν κέρδη και τους traders να εξασφαλίσουν έκτακτα έσοδα.

    Societe Generale: Mαχαίρι 20% στα bonus της επενδυτικής τράπεζας

    Private Equity: Γιατί Citigroup και Goldman Sachs βλέπουν να έρχεται «πάρτι» και jumbo deals στην Ευρώπη

    UBS: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αξίας 4,5 δισ. δολαρίων – Ισχυρό το 2020 για την τράπεζα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ