• Business

    Στο σφυρί το πλοίο της Marine Managers που κατασχέθηκε στη Σιγκαπούρη

    Μια ζωγραφιά με ένα χέρι να κρατά ένα σφυρί δημοπρασίας


    Σε πλειστηριασμό βγαίνει εντός του Δεκεμβρίου ένα από τα πλοία τύπου supramax της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Marine Managers, με έδρα τον Πειραιά, το οποίο κρατείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Σιγκαπούρη για απλήρωτα χρέη.

    Όπως γράφαμε στις 14 Σεπτεμβρίου, το χωρητικότητας 56.500 dwt bulker Trident Challenger (κατασκευής 2010) κατασχέθηκε μετά από εντολή του δικηγορικού γραφείου Dentons Rodyk & Davidson LLP. Η εντολή αφορούσε σε οφειλές της Marine Managers προς την Royal Bank of Scotland (RBS) ύψους 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αντίστοιχη εντολή φέρεται να είχε δώσει και η φιλιππινέζικη εταιρεία KJCM Maritime.

    Το πλοίο, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία της Σιγκαπούρης, θα βγει σε πλειστηριασμό και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ως τις 3 το μεσημέρι της 8ης Δεκεμβρίου για να υποβάλουν πρόταση για την απόκτησή του. Η καθαρή αξία των καυσίμων του πλοίου, που φέρει σημαία Νήσων Μάρσαλ, εκτιμάται σε περίπου 150.000 δολάρια και δεν περιλαμβάνεται στη δημοπρασία, αλλά θα πρέπει να πληρωθεί από τον αγοραστή. Οι προσφορές πρέπει να συνοδεύονται από προκαταβολή 35.000 δολαρίων για να γίνουν δεκτές, η οποία θα επιστραφεί στους συμμετέχοντες αν δεν αποκτήσουν το πλοίο.

    Σύμφωνα με το VesselsValue, η αξία του κινεζικής κατασκευής Trident Challenger εκτιμάτο κατά την περίοδο της κατάσχεσής του στα 9,5 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

    Λίγα πράγματα είναι εν τω μεταξύ γνωστά για την Marine Managers, που εμφανίζεται ως ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, όμως δεν διαθέτει ιστοσελίδα, ενώ δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται στη διοίκηση της εταιρείας.

    Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Marine Managers διαχειρίζεται και το χωρητικότητας 57.000 πλοίο Trident Legacy (κατασκευής 2012), που βγήκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό στη Ναμίμπια.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόφαση Αρείου Πάγου: Δεν εκδίδεται ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακή Αχτσιόγλου: Στο τραπέζι της … διαπραγμάτευσης και η ομορφιά της – Έκλεψε το βλέμμα Μοσκοβισί και δανειστών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Έλληνας εφοπλιστής που κρατείτο στο Ιράν αφέθηκε ελεύθερος



    ΣΧΟΛΙΑ