• Business

    Στο 1 δισ. ευρώ το τίμημα για την επέκταση της σύμβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    ελευθέριος βενιζέλος

    To αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας


    Κοντά κλείσιμο φαίνεται να βρίσκεται η συμφωνία της επέκτασης της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών (ΔΑΑ) – η οποία λήγει το 2026 – κατά 20 χρόνια, έως το 2046.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα φαίνεται να είναι κοντά στο 1 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας αυτόματα την επιτυχία του στόχου των 2 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις που είχε τεθεί από το Μνημόνιο για το 2018. Όπως φαίνεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εγκρίνει την συμφωνία, υπό την προϋπόθεση της σημαντικής αύξησης του τιμήματος.

    Η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών καθυστέρησε σχεδόν 2 χρόνια – η διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει από το 2016. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις που υπήρξαν στις διαδικασίες ολοκλήρωσής και η πολυπλοκότητα του έργου, εντέλει οδήγησαν στην αύξηση του τιμήματος.

    Η έγκριση της συμφωνίας για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης από την DG Comp (τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν) θα ανοίξει το δρόμο ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση του 30% των μετοχών του ΔΑΑ που κατέχει. Πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο που θεωρείται «φιλέτο» και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρίνα Αλίμου: Στη Δικαιοσύνη κατά του ΤΑΙΠΕΔ προσφεύγει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ – Τι ζητάνε οι επαγγελματίες σκαφών αναψυχής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Υποδέχθηκε τη νέα βάση της Volotea

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καυτό» διήμερο! Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης ΕΛΠΕ – ΔΕΗ. Οι μνηστήρες



    ΣΧΟΛΙΑ