• Business

    Νίκος Καραμούζης: Στην ΕΨΑ η νέα επένδυσή του

    • NewsRoom
    Νίκος Καραμούζης

    ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ


    Πλειοψηφικό ποσοστό στην ΕΨΑ αποκτά το fund SMERemediumCAP του Νίκου Καραμούζη μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρείας στην οποία επικεφαλής τίθεται ο Κώστας Καραφωτάκης, μετά την πολύχρονη θητεία του στο πλευρό του Πάνου Γερμανού που τον οδήγησε μέχρι τη θέση του επικεφαλής του ομίλου Olympia αναλαμβάνοντας τη θέση του CEO έως το 2019.

    Ειδικότερα, η είσοδος το fund SMERemediumCAP του Νίκου Καραμούζη στην εταιρεία αναψυκτικών πραγματοποιείται μέσω της σύστασης κοινής εταιρείας με την ονομασία Αγριά Α.Ε..

    Την κοινή εταιρεία ίδρυσαν τα αδέρφια Μιχάλης και Πέννυ Τσαούτου (οι οποίοι ελέγχουν την ΕΨΑ) με ποσοστά συμμετοχής από 14,15% ο καθένας και το SMERemediumCAP του τραπεζίτη, Νίκου Καραμούζη, το οποίο συμμετέχει με ποσοστό 65,22%. Στην ίδια εταιρεία συμμετέχει και η Ήβη Μοσχαχλαϊδή, επιχειρηματίας, με ποσοστό 6,48%.

    Στο διοικητικό συμβούλιο της νεοσυσταθείσας εταιρείας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κώστας Καραφωτάκης και ως μέλη συμμετέχουν ο Μιχάλης και η Πέννυ Τσαούτου, ο Νίκος Ζορμπάς καθώς και ο Νίκος Καραμούζης.

    Σημειώνεται ότι το 25% της ΕΨΑ ανήκει στη Βίκος.

    Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Αγριά Α.Ε. αντιστοιχεί σε 3.400.305,74 ευρώ μετρητά, τα οποία είναι ολοσχερώς καταβεβλημένα και σε 1.812.694,26 ευρώ εισφορές σε είδος, που θα μπορούσαν να προέρχονται από μετοχές της ΕΨΑ. Αντικείμενο της νέας εταιρείας οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών στρατηγικής διαχείρισης, υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου, υπηρεσίες χημικών δοκιμών και αναλύσεων, το χονδρικό εμπόριο αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερών, και το χονδρικό εμπόριο μπύρας.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, το 2021 ο τζίρος της ΕΨΑ ήταν 9,19 εκατ. ευρώ με καθαρές ζημίες 354,68 χιλιάδες ευρώ από τζίρο 7,68 εκατ. ευρώ το 2020 και καθαρές ζημίες 1,26 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σημειώνεται πως η ΕΨΑ λειτουργεί αδιάκοπα στην ελληνική αγορά από το 1924. Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου που βρίσκονται στην Αγριά, στο Πήλιο, περιλαμβάνουν το χώρο παραγωγής, τις αποθήκες και τα γραφεία και καταλαμβάνουν έκταση 24 στρεμμάτων. Διαθέτει δε δυο γραμμές παραγωγής, μία για τις γυάλινες και τις πλαστικές φιάλες ΡΕΤ και μία για τα κουτιά αλουμινίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ardonagh: Εξαγόρασε τον ελληνικό όμιλο SRS

    Ανεργία: Υποχώρησε στο 11,2% τον Απρίλιο

    Mytilineos: Ενόψει αποφάσεων για το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ