• Business

    Stellantis: Ανακοινώθηκε η προσωρινή συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων

    • NewsRoom
    Αυτοκίνητο της Stellantis


    Την προσωρινή συμφωνία μεταξύ της Stellantis και του συνδικάτου United Auto Workers για να τερματίσει την απεργία έξι εβδομάδων, ανακοίνωσε η ένωση των εργαζομένων.

    Η συμφωνία, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τους επικεφαλής και τα μέλη του συνδικάτου, ακολουθεί μία παρόμοια κίνηση που επιτεύχθηκε με τη Ford την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την General Motor, στην οποία συνεχίζεται η απεργία.

    Η προσωρινή συμφωνία μεταξύ της UAW και της Stellantis προβλέπει αύξηση των μισθών για τους περισσότερους εργαζόμενους κατά 25% τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια. Παράλληλα, οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στη Stellantis θα δουν τους μισθούς να αυξάνονται άνω του 165% κατά τη διάρκεια της συμφωνίας.

    Η συμφωνία θα εξασφαλίσει την επαναλειτουργία του εργοστασίου συναρμολόγησης της Stellantis στο Belvidere του Ιλινόις, το οποίο έκλεισε νωρίτερα φέτος, καθώς και την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου ματαριών δίπλα σε αυτό.

    Οι εργαζόμενοι της Stellantis θα επιστρέψουν στην εργασία τους όταν επικυρωθεί η συμφωνία, δήλωσε το συνδικάτο.

    «Για άλλη μια φορά, πετύχαμε αυτό που πριν από λίγες εβδομάδες μας έλεγαν ότι ήταν αδύνατο», δήλωσε ο πρόεδρος της UAW Shawn Fain.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis North America, Mark Stewart, δήλωσε: «Η Stellantis North America είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις διαπραγματευτικές ομάδες που εργάστηκαν ακούραστα επί πολλές εβδομάδες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους 43.000 υπαλλήλους μας πίσω στην εργασία τους και να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας».

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία.

    «Επικροτώ την UAW και τη Stellantis που συναντήθηκαν μετά από σκληρές και έντιμες διαπραγματεύσεις για να καταλήξουν σε μια ιστορική συμφωνία που θα εγγυάται στους εργαζόμενους την αμοιβή, τα οφέλη, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που τους αξίζει», ανέφερε σε δήλωσή του.

    Διαβάστε επίσης

    Stellantis: Κοντά σε πρωταρχική συμφωνία με την ένωση των εργαζομένων για τη λήξη της απεργίας

    ΗΠΑ: Η απεργία των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες επεκτάθηκε σε μεγάλο εργοστάσιο της Stellantis



    ΣΧΟΛΙΑ