• Business

    Stellantis: Κοντά σε πρωταρχική συμφωνία με την ένωση των εργαζομένων για τη λήξη της απεργίας

    • NewsRoom
    Carlos Tavares CEO Stellantis

    Carlos Tavares, CEO Stellantis


    Κοντά στην ανακοίνωση μιας πρωταρχικής συμφωνίας βρίσκονται  η Stellantis και η ένωση των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, United Auto Workers, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, αναφέρει το Bloomberg.

    Οι πρόσφατες παραχωρήσεις στις οποίες προχώρησε η Stellantis σχετίζονται με την ασφάλεια της εργασίας και περιλαμβάνουν τη διατήρηση του εργοστασίου κινητήρων στο Τρέντον του Μίσιγκαν και την κατασκευή οχήματος στο μέχρι σήμερα αδρανές εργοστάσιο συναρμολόγησης της εταιρείας στο Ιλινόις, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.

    Η Stellantis φέρεται επίσης να συμφώνησε σε αύξηση του ωρομισθίου κατά  25% συν επιδόματα για το κόστος διαβίωσης για όσους έχουν σύμβαση άνω των τεσσάρων ετών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ford Motor.

    Οι διαπραγματευτές συνεχίζονται για να ξεκαθαριστούν ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν απομείνει για να τερματιστεί η απεργία που διαρκεί πλέον έξι εβδομάδες,

    Εκπρόσωποι της Stellantis και της UAW αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του Bloomberg.

    Μόλις υπάρξει μια η πρωταρχική συμφωνία, θα πρέπει να εγκριθεί από την ηγεσία του συνδικάτου και στη συνέχεια να ψηφιστεί από τα μέλη του συνδικάτου της εταιρείας, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συνομιλίες και στην General Motors, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να επιτύχουν συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Η απεργία των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες επεκτάθηκε σε μεγάλο εργοστάσιο της Stellantis

    Elon Musk: Το Starlink θα παρέχει τηλεπικοινωνιακή σύνδεση στη Γάζα

    DBRS: Διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση της Ιταλίας



    ΣΧΟΛΙΑ