• Business

    Στα γραφεία της Golman Sachs στο Λονδίνο ο Γ. Στουρνάρας-Τι ζήτησε από τα ξένα funds

    • NewsRoom

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Οι ελληνικές τράπεζες εν όψει και της διαδικασίας των stress tests, τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων, με ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως η Capital Fund Management, η Paulson & Co και η J.P. Morgan Asset Management, και πολλούς με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, που είχε χθες, Πέμπτη, το απόγευμα στα γραφεία της Goldman Sachs στο Λονδίνο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

    Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας αναφέρθηκε εκτενώς στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στον δρόμο που έχει διανυθεί μέχρι σήμερα, καθώς και στις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

    Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται και διευρύνεται η πεποίθηση στο εξωτερικό πως η ελληνική κεφαλαιαγορά και το χρηματιστήριο μπορεί να εμφανίσουν αξιόλογες επιδόσεις και το 2018. Ειδικά εν όψει και των επικείμενων νέων ομολογιακών εκδόσεων που σχεδιάζει το Δημόσιο, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

    Αυτονόητα η προσοχή εστιάστηκε και στις ελληνικές τράπεζες εν όψει και της διαδικασίας των stress tests, αφού πολλοί εξ αυτών των επενδυτών συμμετέχουν ήδη και μάλιστα με σημαντικότατες θέσεις και στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    Τις επαφές Γ. Στουρνάρα στο Λονδίνο με τους επενδυτές συντόνισε η Goldman Sachs. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από τη York Capital, τη Soros Fund Management, την GoldenTree Asset Management, τη Finisterre Capital LLP, την BlueBay Asset Management και την Capital Fund Management.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνοιξε πόλεμος Δραγασάκη-ΤτΕ για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Στουρνάρας: Μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μεγάλο παιχνίδι μουσικών καρεκλών της ΕΚΤ; 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου-Στουρνάρα: «Αποτυχημένος υπουργός μιας αποτυχημένης κυβέρνησης»



    ΣΧΟΛΙΑ