• Πολιτική

    Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου-Στουρνάρα: «Αποτυχημένος υπουργός μιας αποτυχημένης κυβέρνησης»

    • NewsRoom


    Στα άκρα οδηγεί το Μαξίμου ο εκνευρισμός μετά την ανησυχία που εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος υπενθύμισε πως η χώρα βρίσκεται ακόμα αρκετά χαμηλά σε αξιοπιστία, σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης, και πως αν αυτές οι συνθήκες δεν αλλάξουν θα χρειαστεί ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο του 2018.

    Η απάντηση στον Γιάννη Στουρνάρα ήρθε μέσω διαρροών, αποδεικνύοντας την οργή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Η φρασεολογία του κειμένου-απάντηση δεν έχει προηγούμενο. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι σύμφωνα με το Μαξίμου, ένας  «αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών» που άνηκε σε μια «μία αποτυχημένη κυβέρνηση» και όχι σε μία… πετυχημένη, όπως αυτοχαρακτηρίζεται η ίδια η κυβέρνηση.

    «Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μία πετυχημένη κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη, όλες οι ενδείξεις αυτό αποδεικνύουν», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη σύσταση του διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα να ενταχθεί η χώρα σε «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης», αναφέρει το Μαξίμου.

    Ο διοικητής της ΤτΕ είχε υποστηρίξει, πάντως, πως υπό αυτές τις συνθήκες η ύπαρξη ενός  προληπτικού πλαισίου στήριξης μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία, καθώς έτσι θα μειωθεί το κόστος δανεισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Στουρνάρας: «Ο ενοχλητικός τραπεζίτης»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Στουρνάρα: Δεν είναι εγγυημένη η έξοδος από το μνημόνιο-Θα χρειαστεί «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης»



    ΣΧΟΛΙΑ