ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Standard & Poor’s διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε Β+ και το θετικό outlook και μετά τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου κάτω από το 51%.
Στη νέα της έκθεση η S&P, διατηρεί τη βελτιωμένη αξιολόγηση του Ιουνίου του 2021 και επιπλέον:
1. Επισημαίνει ότι θα μπορούσε να αναβαθμίσει περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε ΒΒ- μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες εφόσον η λειτουργική απόδοση παραμένει ίδια ή η Ελληνική Δημοκρατία αναβαθμιστεί σε ΒΒ+.
2. Διατηρεί το αξιόχρεο της Επιχείρησης στο Β+ παρά το γεγονός ότι μειώθηκε το ποσοστό του Δημοσίου. Η S&P εκτιμά πως η στήριξη του Δημοσίου παραμένει ισχυρή ως εγγυητικός παράγοντας.
3. Αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο Ομίλου σε ό,τι αφορά τη μείωση του επιχειρησιακού κινδύνου και για το λόγο αυτό αναβαθμίζει τον ανάλογο δείκτη (αντιμετώπιση επιχειρησιακού ρίσκου) σε «εύλογο» (fair) από «αδύναμο» (weak). Η αναβάθμιση αυτή δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα για νέα αναβάθμιση μέσα στους επόμενους 6 μήνες.
4. Σημειώνει πως η ΔΕΗ έχει ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο. Ως αποτέλεσμα αυτού, βλέπει μικρότερο ρίσκο υλοποίησης στο στρατηγικό επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ και αξιολογεί θετικά το αναβαθμισμένο πλάνο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων.
5. Τονίζει την αποδεδειγμένη ικανότητα της ΔΕΗ να έχει πρόσβαση σε κεφάλαια.
Διαβάστε επίσης
Nova: Κοντά στην υπογραφή προσυμφώνου με τη ΔΕΗ για την οπτική ίνα – MononewsTV
Euroxx: Στα 16 ευρώ η τιμή-στόχος για την μετοχή της ΔΕΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Quest: Η αξία της Μπενρουμπή και πού θα διατεθούν 55 εκατ. ευρώ για επενδύσεις
- Goldman Sachs για HelleniQ Energy: Σύσταση sell και μείωση τιμής στόχου παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα
- Τι μετοχές αγόρασαν χθες οι big guys, πως ο Ψάλτης έβαλε την Alpha στο παιχνίδι, ποιοι VIP φάγανε «πιστόλι» για το Άμπου Ντάμπι, ο Σαββίδης, οι πιέσεις να πουλήσει ΟΛΘ και ο Νταβιντιάν, και τι συμβαίνει με τη βίλα Κούστα στις Σπέτσες
- DeepSeek: Ο «τρελός της τεχνολογίας» που απειλεί την κυριαρχία των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη
