• Mononews TV

    Nova: Κοντά στην υπογραφή προσυμφώνου με τη ΔΕΗ για την οπτική ίνα – MononewsTV

    • NewsRoom

    Πολύ κοντά είναι η Nova στην υπογραφή προσυμφώνου με τη ΔΕΗ, αναφορικά με τη δέσμευσή της να γίνει πελάτης της ΔΕΗ στο δίκτυο οπτικής ίνας  μέχρι το σπίτι (FTTH), όταν αυτό είναι διαθέσιμο.

    Όπως δηλώνει στο mononews.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova κ.Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, είναι σημαντικό για τη Nova να υπάρξει και δεύτερος παίκτης στο δίκτυο οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH).

    Η εξασφάλιση διασύνδεσης ενός εκ των παρόχων, φέρνει το Business Plan της ΔΕΗ για την οπτική ίνα, ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του. Η προσυμφωνία υποδεικνύει ότι το project της ΔΕΗ έχει προοπτικές.

    Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, σημείωσε: “Μας ενδιαφέρει να δημιουργηθεί ανταγωνισμός στο δίκτυο οπτικής ίνας  μέχρι το σπίτι (FTTH). Τώρα σε κάθε περιοχή υπάρχει μόνο ένας πάροχος χονδρικής. Εφόσον μπει στην αγορά ένας δεύτερος παίκτης θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες και πιο ανταγωνιστικές τιμές. Επομένως, ενθαρρύνουμε τη ΔΕΗ, να αξιοποιήσει το δίκτυό της”.

    Σχετικά με το προσύμφωνο δηλώνει: “Είμαστε πολύ κοντά να υπογράψουμε ένα προσύμφωνο με τη ΔΕΗ, για τους όρους με τους οποίους όταν είναι έτοιμη θα είμαστε πελάτης της. Επειδή είναι χονδρική, θα πρέπει να δώσει τις ίδιες τιμές και σε όποιον πάροχο διασυνδεθεί. Με το προσύμφωνο αυτό, ενθαρρύνουμε τη ΔΕΗ να προχωρήσει, υπογράφοντας ότι όταν υλοποιήσει το δίκτυο οπτικής εμείς θα διασυνδεθούμε για να παρέχουμε τις υπηρεσίες αυτές στους πελάτες μας, ως πάροχος λιανικής. Ως επιχειρηματικό σχέδιο είναι βάσιμο και έχει προοπτικές, ωστόσο είναι ένα μεγάλο στοίχημα σε επίπεδο υλοποίησης”.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση του project είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τις Τράπεζες Πειραιώς και την Alpha. Ωστόσο,  όπως αναφέρουν πηγές, θα ολοκληρωθούν οι συμφωνίες αυτές μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στο νέο μέτοχο, Macquarie.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ