• Business

    Σωληνουργεία Κορίνθου: Μειώνονται στο 7,45% οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος

    • NewsRoom


    Μείωση από 22,51% στο 7,45% αναμένεται να ανακοινώσουν την Πέμπτη οι ΗΠΑ στους πρόσθετους δασμούς που επιβάλουν στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στη χώρα από την «Σωληνουργεία Κορίνθου».

    Οι δασμοί είχαν επιβληθεί τον περασμένο Αύγουστο, ως μέτρο αντιντάμπινγκ, σε εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, την Κορέα και την Τουρκία.

    Η απόφαση για τη μείωσή τους σε ό,τι αφορά την ελληνική επιχείρηση είναι αποτέλεσμα των επαφών και του διαλόγου που ακολούθησε, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη χώρα μας.Η απόφαση θεωρείται ως μια θετική εξέλιξη, ενόψει των τελικών αποφάσεων για την επιβολή ή μη των δασμών, η οποία θα παρθεί τον Φεβρουάριο του 2019.

    Οι πηγές της εταιρείας υποστηρίζουν στο ΑΠΕ πως σε περίπτωση θετικής απόφασης τον Φεβρουάριο, τότε θα επιστραφεί το σύνολο των επιπλέον ποσών που θα έχουν καταβληθεί στο μεσοδιάστημα.

    Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ελήφθη στις 21 Αυγούστου. Η Ελλάδα είναι η μόνη από τις έξι χώρες που κατηγορείται για απειλή και όχι για πρόκληση ζημίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Cenergy: Δεν θα μας επηρεάσουν πιθανοί δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές σωλήνων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cenergy Holdings S.A.: Στο μικροσκόπιο των Αμερικανικών Αρχών η Σωληνουργεία Κορίνθου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Reuters: Με δασμούς στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα απειλούν οι ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ