• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Πώς θα «πάρουν μπροστά» τα ομόλογα της Ιντραλότ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Τη στιγμή που οι εισηγμένες, η μία μετά την άλλη, αφήνουν πίσω τους τις δύσκολες μέρες που προκάλεσε η πανδημία, η Ιντραλότ ξεκινάει το 2021 από μία δύσκολη αφετηρία. Αυτή της πραγματοποίησης συμφωνίας με τους πιστωτές για τα δάνεια 250 εκατ. ευρώ.

    Κι ενώ σε εισηγμένες, όπως η Ελλάκτωρ, η ονομαστική αξία τείνει να προσεγγίσει το 100, στην Ιντραλότ, η αξία του  διεθνούς ομολόγου της, λήξεως 2024, απέχει σημαντικά, όχι μόνο από το 100, αλλά και από το 45 που ήταν τον Φεβρουάριο του 2020, πριν καν ξεσπάσει η λαίλαπα της πανδημίας.

    Ο Σωκράτης Κόκκαλης, από τη θέση πια του διευθύνοντος συμβούλου, καλείται για μία ακόμα φορά να καθοδηγήσει την εταιρεία του, η κεφαλαιοποίηση της οποίας έχει κατηφορίσει στο 1/3 των EBITDA της στο 9μηνο, στα 23 εκατ. ευρώ, στη νέα εποχή.

    Η ονομαστική αξία του ομολόγου διαμορφώνεται σε 37,8%, αισθητά κάτω από το 47,1% που ήταν και τα υψηλά του για φέτος (αλλά χαμηλά σε σχέση με την αξία στο 100) και τα οποία εντοπίζονται στις αρχές της δύσκολης αυτής χρονιάς, τον Φεβρουάριο. Το μεγάλο άδειασμα για την αξία του ομολόγου δεν  ήρθε όμως μέσα στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Ήρθε τον Ιούλιο, όταν είχαν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα στην οικονομία, αγγίζοντας το χαμηλό του 22,665%.

    Ανοδική πορεία, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς και για το ομόλογο λήξεως 2021. Από το χαμηλό της ονομαστικής αξίας, τον Μάρτιο του 2020, το 29,850%, έχει αναρριχηθεί σχεδόν στο 53,00, όταν στις αρχές του 2020 διαπραγματευόταν με αξία στο 65,00.

    Τα EBITDA για το σύνολο της χρονιάς αναμένεται να διαμορφωθούν στα 60 με 62 εκατ. ευρώ, με την επίδραση της πανδημίας να υπολογίζεται σε 25 με 28 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι κατά το εννεάμηνο του 2020 τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 45,2 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο ΕΒΙΤDA στα 40,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 266,1 εκατ. ευρώ από 555,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019.

    Όπως σημειώθηκε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, οι απώλειες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ που παρουσίασαν στο εννεάμηνο αύξηση 13% στα έσοδα και 49,2% στο EBITDA αλλά και από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του ομίλου.

    Για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 η διοίκηση της Intralot εμφανίζεται αισιόδοξη λόγω της επανέναρξη της λειτουργίας της αγοράς της Αυστραλίας και τη εξομάλυνση στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του αθλητικού στοιχήματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Intralot: Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. – Στο «τιμόνι» ο Σωκράτης Κόκκαλης

    Intralot: Στο «παρά πέντε» η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση

    Intralot: Στα €25-28 εκατ. η βέλτιστη εκτίμηση για την επίδραση της πανδημίας στα EBITDA του ομίλου το 2020

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ