• Business

    Intralot: Στο “παρά πέντε” η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση

    Intralot

    Χρήστος Δημητριάδης, CEO Intralot


    Πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους είναι οι διαπραγματεύσεις της Intralot με τους πιστωτές της  για τη συνολική κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας και ειδικά την επιμήκυνση της ωρίμανσης  των ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2021. Αυτό επεσήμανε  η διοίκηση της Intralot κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2020,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι θέμα μερικών εβδομάδων και ότι ο στόχος είναι η συμφωνία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

    Τονίστηκε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος με την κρίσιμη μάζα των ομολογιούχων και ότι είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο project το οποίο έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.

    Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Χρυσόστομος Σφάτος, σχετικά με το πώς εξελίχθηκε η χρονιά 2020, σημείωσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στα EBITDA περιορίζονται σε 25 εκατ. ευρώ, που είναι το κάτω όριο της εκτίμησης που είχε γίνει αρχικά για επίπτωση κατά 25-35  εκατ. ευρώ στα EBITDA. Όπως σημειώθηκε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, οι απώλειες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ που παρουσίασαν στο εννεάμηνο αύξηση 13% στα έσοδα και 49,2% στο EBITDA αλλά και από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του ομίλου.

    Στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, αναμένεται ενίσχυση μεγεθών τόσο από την Αυστραλία όσο και από το στοίχημα στην Αμερική (DC) και τη Μάλτα. Στην Αμερική, σημειώνεται, ότι ακόμη και με κλειστά καζίνο, είναι πολύ ισχυρό το δίκτυο των ανοιχτών μικρών καταστημάτων που παίζονται τα παιχνίδια με αποτέλεσμα να υπάρξει και αύξηση των εσόδων λόγω των συνθηκών.

    O οικονομικός διευθυντής του ομίλου της Intralot, Ανδρέας Χρυσός, σημείωσε πως οι στόχοι που τέθηκαν στις αρχές της χρονιάς θα επιτευχθούν και τα EBITDA για το σύνολο της χρονιάς αναμένεται να διαμορφωθούν στα 60 με 62 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι κατά το εννεάμηνο του 2020 τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 45,2 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο ΕΒΙΤDA στα 40,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 266,1 εκατ. ευρώ από 555,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ