• Business

    SoftBank: Ψαλίδι έως 40% στις αμοιβές των στελεχών του ομίλου

    • Bloomberg
    Masayoshi Son, διευθύνων σύμβουλος SoftBank

    Masayoshi Son, διευθύνων σύμβουλος SoftBank


    Τα κορυφαία στελέχη της SoftBank είδαν δραματικές περικοπές στους μισθούς τους, καθώς το Vision Fund του επενδυτικού ιαπωνικού κολοσσού κατέγραψε ιστορικές απώλειες.

    Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Masayoshi Son διατήρησε την αμοιβή του αμετάβλητη στα 100 εκατομμύρια γιεν (περίπου 785.000 δολάρια), ωστόσο οι αμοιβές ορισμένων από τα υψηλόβαθμα στελέχη ήταν μειώθηκαν σημαντικά μετά τις ζημιές ρεκόρ ύψους 20,5 δισ. δολαρίων.

    Ο Οικονομικός Διευθυντής Yoshimitsu Goto κέρδισε 293 εκατομμύρια γιεν, ποσό μειωμένο κατά σχεδόν 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ο Ken Miyauchi, επικεφαλής της εγχώριας τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης της SoftBank, έλαβε 539 εκατομμύρια γιεν, λιγότερα κατά 15% σε σχέση με τον προηγούμενο μισθό. Και τα δύο στελέχη που εργάζονται επί σειρά ετών στον όμιλο, έχουν συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της SoftBank, από πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιών στον μεγαλύτερο επενδυτή τεχνολογίας στον κόσμο.

    Ο Simon Segars, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της μονάδας τσιπ της εταιρείας Arm Ltd. τον Φεβρουάριο, κέρδισε 1,15 δισεκατομμύρια γιεν κατά τη διάρκεια των σχεδόν τριών μηνών που ήταν διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε η SoftBank, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Segars έλαβε 1,88 δισεκατομμύρια γιεν το προηγούμενο έτος, που έληξε τον Μάρτιο του 2021.

    Ο Ronald Fisher, ο επί χρόνια συνεργάτης του Son, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε από τον ρόλο του επικεφαλής του αμερικανικού βραχίονα του Vision Fund τον Απρίλιο, αμείφθηκε με 126 εκατομμύρια γιεν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου πέρυσι από τον Απρίλιο έως τις 23 Ιουνίου. Πήρε 917 εκατομμύρια γιεν το προηγούμενο έτος και παραμένει σύμβουλος του Son.

    Η SoftBank δεν αποκάλυψε την αποζημίωση που έλαβε ο πρώην Chief Operating Officer, Marcelo Claure, ένα από τα υψηλότερα αμειβόμενα στελέχη του Son, πριν από την αποχώρησή του νωρίτερα φέτος. Κέρδισε 1,8 δισεκατομμύρια γιεν το προηγούμενο έτος. Δεν αποκαλύφθηκε επίσης η αποζημίωση του Rajeev Misra, ο οποίος ηγείται του Vision Fund. Και οι δύο αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο της SoftBank τον Νοέμβριο του 2020.

    Το μεγαλύτερο fund τεχνολογίας στον κόσμο ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει παρουσιάσει ιστορικά κατά το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, καθώς το selloff που έπληξε τις μετοχές τεχνολογίας “ξεφούσκωσε” την αξία των εταιρειών του χαρτοφυλακίου του, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων συμμετοχών όπως η Coupang Inc. και η Didi Global Inc.

    Διαβάστε ακόμη:

    SoftBank: Τίτλοι τέλους στο deal των Arm-Nvidia – Τα σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ