• Business

    Σκλαβενίτης: Το νέο πρόσωπο στη διοικητική ομάδα – Όλα τα ονόματα που απαρτίζουν το νέο ΔΣ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σκλαβενίτης: Το νέο πρόσωπο στη διοικητική ομάδα – Όλα τα ονόματα που απαρτίζουν το νέο ΔΣ

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης


    Η Αλεξάνδρα Ποταμιάνου αποτελεί τη νέα προσθήκη στη διοικητική ομάδα της «Σκλαβενίτης», της μεγαλύτερης από πλευράς πωλήσεων αλυσίδας σούπερ μάρκετ της χώρας.

    Εξελέγη ομόφωνα στη θέση του μέλους, σε αντικατάσταση του επί σειρά ετών, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών στα τέλη του περασμένου μήνα (30/7). Η Αλεξάνδρα Ποταμιάνου, η οποία είναι κόρη του εκλιπόντος και της Φλερ-Καρολάϊν αποδέχθηκε την εκλογή της και ανέλαβε αμέσως καθήκοντα για το υπόλοιπο της θητείας του δ.σ. (22/12/2022).

    Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της «Σκλαβενίτης» που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στις 23 Αυγούστου 2021. Η  Αλεξάνδρα Ποταμιάνου δηλώνει κάτοικος Περιστερίου και είναι γεννημένη στο Γουεστμινστερ Ηνωμένου Βασιλείου.

    Μετά την παραπάνω εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της «Σκλαβενίτης» διαμορφώνεται ως εξής:

    1. Μαρία Σκλαβενίτου του Σπυρίδωνος και της Μαριάνθης, Πρόεδρος
    2. Γεράσιμος Σκλαβενίτης του Σπυρίδωνος και της Μαριάνθης, Διευθύνων Σύμβουλος
    3. Λάμπρος Παπακοσμάς του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος
    4. Βασιλική Σκλαβενίτου του Σπυρίδωνος, και της Μαριάνθης, Μέλος
    5. Χρήστος Μαραγκός του Γεωργίου και της Ειρήνης, Μέλος
    6. Νικόλαος Μαμιδάκης του Αλέξανδρου και της Ειρήνης, Μέλος
    7. Λεωνίδας Θεόκλητος του Θεοδώρου και της Δήμητρας, Μέλος
    8. Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, Μέλος
    9. Αλεξάνδρα Ποταμιάνου του Ανδρέα και της Φλερ-Καρολάϊν, Μέλος

    Η Σκλαβενίτης είναι ανάμεσα στους «μεγάλους κερδισμένους» της πανδημίας καθώς -όπως και οι υπόλοιπες αλυσίδες σούπερ μάρκετ- πέτυχε σημαντική άνοδο πωλήσεων χάρη στην κατακόρυφη αύξηση της κατ’ οίκον κατανάλωσης στη διάρκεια της πανδημίας.

    Πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά αναφέρουν πως σε επίπεδο ομίλου, η εταιρεία παρουσίασε πωλήσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το 2019 ενώ παράλληλα έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, με στόχο τη δημιουργία περίπου 7 νέων και την ανακαίνιση 40 υφιστάμενων καταστημάτων καθώς και στην ενδυνάμωση των υποδομών και της λειτουργίας του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

    Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο όμιλος Σκλαβενίτης αποτελείται από 497 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο (εκ των οποίων 445 με το σήμα «Σκλαβενίτης», 13 με το σήμα «The Mart» και 39 με το σήμα «Χαλκιαδάκης») και απασχολεί περίπου 31.000 εργαζομένους.

    Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Σκλαβενίτης ανέλαβε τον Μάρτιο του 2017 την προσπάθεια ανασυγκρότησης της «Μαρινόπουλος, η οποία κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» μετά την αποχώρηση των Γάλλων της Carrefour, μια κίνηση που την έφερε στην πρώτη θέση του λιανεμπορίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρέας Σιάμισιης (τηλεδιάσκεψη ΕΛΠΕ): Ισχυρότερο τρίτο τρίηνο με βάση τη ζήτηση-2 GW εγκατεστημένα το 2030
    Νέο ομόλογο Senior αναμένεται να εκδόσει η Alpha Bank
    ΓΕΚ Τέρνα: Πώς ενισχύει τα μεγέθη της με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού



    ΣΧΟΛΙΑ