• Business

    Σκλαβενίτης: Τα πλάνα για καταστήματα και επενδύσεις το 2022

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης CEO του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης


    Nέα καταστήματα, ανάπτυξη του eMarket καθώς και μία νέα υπηρεσία για τους καταναλωτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα πλάνα της Σκλαβενίτης για το 2022.

    Ο leader του κλάδου των σούπερ μάρκετ, με επικεφαλής τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη, σχεδιάζει για το τρέχον έτος επενδύσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ.

    Πέραν ωστόσο των νέων καταστημάτων καθώς και των ανακαινίσεων σε περισσότερα από 40 ήδη υφιστάμενα που σχεδιάζει σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με κύκλους κοντά στην εταιρεία, στα πλάνα της είναι και μία νέα υπηρεσία για τους καταναλωτές.

    Περισσότεροι από 300 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

    Συγκεκριμένα η Σκλαβενίτης έχει προγραμματίσει εντός του 2022 να αναπτύξει περισσότερους από 300 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργηθούν σε πάρκινγκ καταστημάτων του δικτύου της αλυσίδας που έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε διαφορές περιοχές της χώρας.

    Πρόκειται άλλωστε για μία κίνηση στην οποία έχουν προχωρήσει και άλλες αλυσίδες του κλάδου, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος και ο Όμιλος Μετρό με τα καταστήματα My Market.

    Με τον τρόπο αυτό, οι καταναλωτές που διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα να επωφελούνται, κατά τη διάρκεια των αγορών τους, από μία ακόμη υπηρεσία, αυτή τη φορά για τα οχήματά τους.

    Το νέο υπερμάρκετ στην παλιά Renault

    Παράλληλα η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της, επενδύοντας μάλιστα και σε μεγάλα καταστήματα.

    Όπως είχε γράψει το mononews από τον Οκτώβριο, η Σκλαβενίτης σχεδιάζει το άνοιγμα ενός υπερμάρκετ στο ιστορικό κτήριο της Renault στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό. Η λειτουργία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

    Πρόσφατα εγκρίθηκε μάλιστα η αρχιτεκτονική μελέτη για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτηρίου, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 7.358,74 τ.μ. Βάσει αυτής, το νέο κατάστημα Σκλαβενίτης θα εκτείνεται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενώ τα γραφεία βρίσκονται στον ημιώροφο, με τους μηχανολογικούς χώρους και την αποθήκη στο υφιστάμενο υπόγειο.

    Προβλέπεται επίσης παιδότοπος, εστιατόριο καθώς και χώροι στάθμευσης στα υπόγεια και τον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης, στην οροφή του κτιρίου αναμένεται να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκές συστοιχίες και σε καθορισμένα σημεία του δώματος προβλέπεται φύτευση με χαμηλούς θάμνους και αρωματικά φυτά.

    Υπενθυμίζεται ότι η Σκλαβενίτης πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του hypermarket της στη Λεωφόρο Αθηνών 93-97 το οποίο πλέον και αποτελεί το μεγαλύτερο αλυσίδας στην Αθήνα καθώς εκτείνεται σε επιφάνεια 8.000 τ.μ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Σκλαβενίτης διαθέτει συνολικά περισσότερα από 30 hypermarket.

    Επέκταση του sklavenitis.gr

    Ταυτόχρονα η εταιρεία σχεδιάζει και την επέκταση του ηλεκτρονικού της καταστήματος. To sklavenitis.gr που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου έναν χρόνο έχει ήδη επεκταθεί εκτός της Αττικής και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα ενώ εντός του 2022 αναμένεται να προστεθούν και άλλες περιοχές της χώρας και παράλληλα να διευρυνθούν και οι κατηγορίες προϊόντων που παρέχει στους καταναλωτές.

    Διαβάστε επίσης:

    Σκλαβενίτης: Oι ανακαινίσεις των καταστημάτων και το μεγαλύτερο hypermarket στη Λ. Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ