• Business

    Συζητήσεις Φραγκογιάννη-Γεωργιάδη με τα fund Mubadala και Adia για σύμπραξη με Αναπτυξιακή Τράπεζα

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης


    Συναντήσεις με τους επικεφαλής των δύο από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτικά funds των Εμιράτων, το Mubadala Investment Co και το Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες,  η διαμόρφωση κοινού επενδυτικού σχήματος των δύο fund μαζί με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, τα οποία να επενδύσουν στις ελληνικές επιχειρήσεις.

    Οι τομείς στους οποίους έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον αφορούν στον τουρισμό, στο real estate, στην τεχνολογία αιχμής σε θέματα τροφίμων, στις κατασκευές και υποδομές και στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

    Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

    Σήμερα εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον διάδοχο του θρόνου, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η ενσωμάτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε τριμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, καθώς και θέματα προώθησης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της άμυνας.

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ‘Αμπου Ντάμπι σηματοδοτεί την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη μετατροπή της διμερούς σχέσης σε στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία θα αποτυπωθεί και στο χαρτί.

    Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκπέμψει εκ νέου το μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται ένας πολύ πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και ότι είναι μια χώρα συνδυαστικά ασφαλής, με ανεπτυγμένο δίκτυο συνδέσεων, γεωγραφικά ελκυστική, η οποία εφαρμόζει και πολύ ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλίσει πως μόλις τελειώσει η πανδημία, η οικονομία της θα απογειωθεί.

    Ήδη, από την προηγούμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε γίνει σαφής η στρατηγική επιλογή για εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, με έντονη εκ μέρους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την πρόθεση να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ο ισχυρότερος τουριστικός προορισμός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ