• Business

    Singular Logic: Θέμα ολίγων ωρών το αποτέλεσμα του διαγωνισμού – Όλο το παρασκήνιο και οι εξελίξεις


    Η κλεψύδρα του χρόνου έχει αρχίσει πλέον να μετράει αντίστροφα για τη διαδικασίας πώλησης της τεχνολογικής εταιρείας Singular Logic, θυγατρικής κατά 99,61% του επιχειρηματικού ομίλου της MIG ΜΙΓ 1,03% 3,91.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,  εντός των επομένων ωρών, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα ανακοινωθεί το σχήμα που θα περάσει στον δεύτερο και τελευταίο γύρο του διαγωνισμού.

    Όλες οι προσφορές που έχουν κατατεθεί είναι δεσμευτικές και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πωλητής έχει καταλήξει στο σχήμα που έκοψε το νήμα του διαγωνισμού.

    Πηγές της αγοράς που έχουν γνώση των εξελίξεων επισημαίνουν ότι υπήρξαν αρκετές προσφορές από πλευράς των ενδιαφερόμενων επιχειρηματικών σχημάτων. Και τούτο γιατί το χρηματοοικονομικό προφίλ της εταιρείας έχει βελτιωθεί, ενώ παράλληλα η πώλησή της είναι σε θέση να επιφέρει σημαντικού εύρους ανακατατάξεις στον κλάδο της πληροφορικής. Ανακατατάξεις που πηγάζουν από το γεγονός ότι η Singular Logic, εκτός από την τεχνογνωσία που διαθέτει σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, κατέχει μεγάλα μερίδια στο Software για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα ολοκληρωμένα έργα, όπως επίσης και σε καθετοποιημένες αγορές του κλάδου, οι οποίες παρουσιάζουν έντονο  επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ειδικά μάλιστα τώρα, όπου τα έργα ψηφιοποίησης στη χώρα ανεβάζουν ρυθμούς, όπως τουλάχιστον καταδείχθηκε εν μέσω της πανδημίας.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο νικητής του διαγωνισμού πώλησης πιστεύεται ότι θα κερδίσει «πόντους» και ερείσματα στην συγκεκριμένη κλαδική δραστηριότητα, στην οποία ο υφιστάμενος επιχειρηματικός  «χάρτης» μπαίνει σε διαδικασία αναδιάταξης.

    Καταφανώς το καταλυτικό κριτήριο για τις δεσμευτικές προσφορές ήταν το ποιος από τους διεκδικητές έδωσε τα περισσότερα για να πάρει την Singular Logic. Καθαρή και απαλλαγμένη από τα τραπεζικά δάνεια που τώρα ανέρχονται στα 28,8 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και με ένα εξειδικευμένο υπαλληλικό προσωπικό 430 ατόμων.

    Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από τη MIG, σε συνεννόηση με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς, ενώ το δικό της ρόλο είχε και η Euroxx χρηματιστηριακή που ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη διαδικασία πώλησης.

    Εκ των πραγμάτων, η προσφορά με το μεγαλύτερο τίμημα είναι εκείνη που υπερίσχυσε.

    Σε κάθε περίπτωση, ο όποιος νικητής του διαγωνισμού πώλησης θα έχει μετέπειτα κι ένα διάστημα δύο-τριών εβδομάδων για να προχωρήσει σε ένα επιβεβαιωτικό due diligence στη Singular Logic.

    Μέσα σε όλα αυτά, κρίσιμο είναι επίσης το στοιχείο του ύψους του «κουρέματος» των υφιστάμενων τραπεζικών δανείων, που είναι όλα στην τράπεζα Πειραιώς, η οποία και έχει λάβει προβλέψεις επ’ αυτών.

    Στην αγορά ακούγονται πολλά για τα φημολογούμενα «φαβορί» του διαγωνισμού, πλην όμως μένει να διαπιστωθεί και στην πράξη ότι όντως θα δώσουν τα περισσότερα για την εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει κριθεί ποιο σχήμα προκρίθηκε.



    ΣΧΟΛΙΑ