• Business

    Συνελήφθη μεγαλοστέλεχος μονάδας της Exxon Mobil για σεξουαλική επίθεση

    • NewsRoom

    David Scott, επικεφαλής επιχειρήσεων παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon Mobil


    Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία του Τέξας, στον επικεφαλής επιχειρήσεων παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου της Exxon Mobil, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

    Ο 49χρονος Ντέιβιντ Σκοτ, συνελήφθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο La Quinta Inn & Suites στη Magnolia του Τέξας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη του Μοντγκόμερι.

    Η σύλληψη έγινε στην έδρα της Exxon’s Spring, στο Τέξας, όταν μία από τις δύο γυναίκες με τις οποίες βρισκόταν στο δωμάτιο, έφυγε και κάλεσε την αστυνομία από το λόμπι, ανέφερε στο Reuters ένας υπάλληλος ξενοδοχείου, ο οποίος είδε ένα βίντεο ασφαλείας.

    Μέχρι στιγμής, η Exxon αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη, ενώ ο Σκοτ δεν απάντησε σε ένα μήνυμα που του εστάλη στο προφίλ του στο LinkedIn.

    Σε εξέλιξη ένα Mega Deal – Η μεγαλύτερη εξαγορά στον κόσμο για το 2023

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία έγινε την ώρα που η Exxon βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της ανταγωνίστριας Pioneer Natural Resources, σε ένα deal 60 δισ. δολαρίων, που αν γίνει πραγματικότητα, θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στον κόσμο για το 2023 και θα φέρει τεκτονικές αλλαγές στην πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

    Η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1999 από τη συγχώνευση της Exxon και της Mobil, 8η μεγαλύτερη στον κόσμο σήμερα με βάση τα έσοδα, ευελπιστεί να επεκτείνει το αποτύπωμά της στη λεκάνη Permian, τη μεγαλύτερη περιοχή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ (4,2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα το 2019).

    Από την άλλη, η Pioneer, με χρηματιστηριακή αξία 50 δισ. δολαρίων, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου μετά τη Chevron Corp. και την ConocoPhillips στη λεκάνη Permian, μια περιοχή που εκτείνεται στο Τέξας και στο Νέο Μεξικό και είναι η πιο περιζήτητη για την ενεργειακή βιομηχανία των ΗΠΑ, λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Όσον αφορά τον Σκοτ, το προφίλ του στο LinkedIn δείχνει ότι απασχολείται στην Exxon για περισσότερα από 26 χρόνια και έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου της σε όλο τον κόσμο.

    Ωστόσο, ως ανώτερος αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων σχιστόλιθου, δεν θα συμμετείχε απαραίτητα στις συζητήσεις για τη συγχώνευση, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα.

    Όμως, αντιμετωπίζει μια κατηγορία για κακούργημα, ενώ μέχρι στιγμής αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι οι καταδίκες για τέτοια κακουργήματα στο Τέξας επιφέρουν ποινές από δύο έως 20 χρόνια φυλάκισης.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    DUR: Παραιτήθηκε ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών

    Ρωσία: Παραμένει η απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ με τρένο

    Χριστοδουλίδης: Βράβευσε τον Γιώργο Προκοπίου και κήρυξε την έναρξη του Maritime Cyprus

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Δείτε πώς διαμορφώνονται οι χάρτες των αποτελεσμάτων για δήμους και περιφέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ