ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΕΣΑΛ για την έγκριση του master plan του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, διακόπηκε για τέσσερις ώρες έπειτα από αίτημα φορέων και δημάρχων της περιοχής του Πειραιά για αναβολή της συνεδρίασης για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μελετήσουν το σχέδιο και να καταθέσουν κείμενο με τις δικές τους προτάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εξετάζεται πρόταση για έγκριση των επενδύσεων του master plan του ΟΛΠ, τις οποίες είχε αποδεχτεί στην τελευταία της συνεδρίαση της η ΕΣΑΛ στις αρχές Ιουλίου, και η εξέταση-διαβούλευση των δύο καινούργιων έργων που συμπεριελήφθησαν στο νέο επενδυτικό σχέδιο της COSCO.
Η πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος της επιτροπής στα μέλη της, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι για τα δύο νέα έργα που αφορούν την κατασκευή της τέταρτης προβλήτας στο Νέο Ικόνιο και το νέο car terminal δίνεται επταήμερη παράταση για διαβούλευση, προκειμένου να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά οι φορείς και οι δήμαρχοι.
Πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση τοποθετούνται τα μέλη της ΕΣΑΛ και τις επόμενες ώρες αναμένεται η τελική απόφαση.
Νωρίς το πρωί δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μελετήσουν το νέο σχέδιο και να καταθέσουν κείμενο με τις δικές τους προτάσεις.
Επίσης, υποστήριξαν ότι μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο master plan δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, όπως ορίζεται από τη σύμβαση παραχώρησης.
Από την πλευρά τους, στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ τόνισαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να θέσουν το σχέδιο σε διαβούλευση, καθώς πρόκειται για τροποποιημένο επί του αρχικού σχεδίου ανάπτυξης και όχι για νέο.
Άποψη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φορέων, καθώς όπως ανέφεραν το σχέδιο περιλαμβάνει νέες επενδύσεις (νέος προβλήτας-Σταθμός Κρουαζιέρας Επιβατών) και ότι πρόκειται για νέο και όχι για τροποποιημένο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρανάκης: Η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους «περιέργως δεν ζητείται άρση ασυλίας»
- Axios: Ο Τραμπ δίνει 3-5 ημέρες στο Ιράν για να επιστρέψει στις συνομιλίες – Εάν όχι, λήγει η εκεχειρία
- ΕΨΑ: Δυναμική Ανάκαμψη το 2026
- Τουρκία: Αμετάβλητα τα επιτόκια καθώς ο πόλεμος στο Ιράν επισκιάζει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.