• Business

    ΟΛΠ: Στα τέλη Σεπτεμβρίου η έγκριση του master plan

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Ελλάδα κρουαζιέρα


    Στα τέλη Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί σύμφωνα με πληροφορίες να συζητηθεί στην ΕΣΑΛ το master plan του ΟΛΠ. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους του Οργανισμού προσδιορίσουν τη συζήτηση για τις 25 Σεπτεμβρίου. Κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνεται από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

    Συγκεκριμένα, από το υπουργείο επισημαίνεται πως δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο υπογραμμίζουν πως ο υπουργός έχει ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα να καταθέσει το ταχύτερο δυνατόν το master plan προς έγκριση στην ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων).

    Να σημειωθεί πως το πολυσυζητημένο επενδυτικό πλάνο του Οργανισμού ύψους 800 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών του λιμανιού στον Πειραιά κατατέθηκε πριν από μερικές μέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές.

    Ανάμεσα στις επενδύσεις είναι η δημιουργία τέταρτης προβλήτας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, η κατασκευή κέντρου εξυπηρέτησης επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας, η δημιουργία logistics center και η λειτουργία 4 πεντάστερων ξενοδοχείων και η ανέγερση δυο πενταώροφων κτηρίων στάθμευσης αυτοκινήτων.

    Από το master plan απουσιάζει η δημιουργία εμπορικού κέντρου (mall) στον επιβατηγό σταθμό κρουαζιέρας αλλά και η αναφορά για τη λειτουργία ναυπηγείου. Δυο επενδύσεις που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τους επαγγελματικούς φορείς του Πειραιά.



    ΣΧΟΛΙΑ