• Business

    Συμφωνία ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E. με Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κίτσιος, Chief Infrastructure and Controls Officer της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

    Δημήτρης Κίτσιος, Chief Infrastructure and Controls Officer της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ


    Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. και η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υπέγραψαν συμφωνία για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

    Η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, δυναμικότητας 130m3/h. Η μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου, διαθέτοντας σκυροδέματα υψηλής ποιότητας, με χαμηλό ενσωματωμένο άνθρακα.

    Η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελεί πυρήνα της δραστηριότητας και των δύο εταιρειών, που διασφαλίζουν την τήρηση των υψηλότερων προτύπων προστασίας του. Με αυτό το κριτήριο, η νέα μονάδα πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργεί με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

    Η νέα μονάδα έχει τη δυνατότητα διάθεσης καινοτόμων σκυροδεμάτων, όπως τα Ειδικά Αρχιτεκτονικά Σκυροδέματα (Agilia, Hydromedia, Artevia, Ultra), καθώς και της νέας πράσινης σειράς σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPact, που προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής του, διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), τόσο για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος, όσο και για όλους τους τύπους τσιμέντου, που παράγει στα Εργοστάσιά του.

    O κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε: «Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας δίνει τη δυνατότητα, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού για τη χώρα μας έργου. Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία».

    Ο κ. Δημήτρης Κίτσιος, Chief Infrastructure and Controls Officer της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη και τα οφέλη για την χώρα και τους πολίτες αποτελούν για την Lamda Development τους κεντρικούς πυλώνες για την δημιουργία του μεγάλου έργου του Ελληνικού. Η συνεργασία της Ελληνικό Α.Ε. με την Lafarge Beton είναι ένα ακόμα πρωτοποριακό βήμα στην δημιουργία της νέας πράσινης πόλης του μέλλοντος».

    Διαβάστε επίσης:

    Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ολοκλήρωσε την εξαγορά δραστηριοτήτων της ΧΑΛΥΨ Δομικά Υλικά ΑΕ



    ΣΧΟΛΙΑ