• Business

    Σημαντική ημερίδα για την αγορά τροφίμων και ποτών

    • NewsRoom
    Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο «Our Ocean Conference 2024»

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


    Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών και το περιοδικό “Πατρινόραμα” διοργάνωσαν με επιτυχία την Κυριακή 21η Απριλίου 2024 ημερίδα με θέμα: «Αγορά ποτών και τροφίμων: Ο έλεγχος, η ασφάλεια, η ποιότητα και η θέση τους στην εγχώρια αγορά»  υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

    Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστος Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας ΠΔΕ, κ.  Παναγιώτης (Τάκης) Παπαδόπουλος

    Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Νικόλαος Ανδρίτσος, Επίκουρος Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με θέμα «Κατηγορίες και Κυριότερα Είδη Τυριών της Ελληνικής Αγοράς: Παραγωγή, Χαρακτηριστικά και Δημόσια Υγεία» και η κ. Όλγα Μαλισόβα, Επίκουρη Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με θέμα: «Λειτουργικά Τρόφιμα, Διατροφή και Υγεία».

    Ο κ. Ιωάννης Καραμπάγιας, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με θέμα: «Τροφημετρία: μια Νέα Προσέγγιση για την Αυθεντικότητα και τον Έλεγχο της Νοθείας των Τροφίμων». Ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας,Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας: “Η Αγορά Τροφίμων και Ποτών, η Συνεισφορά στην Εθνική Οικονομία, οι Σύγχρονες Προκλήσεις και Ανάγκες” και ο κ. Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Πατρών, με θέμα: “Η Διακίνηση Τροφίμων και Ποτών: Κανόνες και Περιορισμοί, το Μέλλον του Λιμανιού της Πάτρας ως κόμβος μεταφορών”. Την ημερίδα καθώς και το πάνελ συζήτησης συντόνισε ο δημοσιογράφος Γεώργιος Πλης.

     

    Οι ομιλίες καθώς και το πάνελ συζήτησης που ακολούθησε, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού και οδήγησαν σε γόνιμο διάλογο για το μέλλον της αγοράς των Τροφίμων και Ποτών. Το παρόν έδωσαν εξαιρετικοί καλεσμένοι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Καθηγητής κ. Μπεληγιάννης Γρηγόριος, ο Καθηγητής Γεώργιος Σαλάχας, ερευνητές, επαγγελματίες, φοιτητές και απλοί πολίτες που γέμισαν τον συνεδριακό χώρο του “Porto Rio” Hotel. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν ο Ο.Λ.ΠΑ. και οι ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ.

    Διαβάστε επίσης:

    e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, σε χιλιάδες επαγγελματίες
    Ρέντη: Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων στους συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη



    ΣΧΟΛΙΑ