• Business

    Σιάο Τσουσένγκ: Πρόσκληση στη Ling Gang για τους έλληνες εφοπλιστές μετά τις Tesla, Maersk,GE Aviation και Novo Nordisk


    Επενδύσεις και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο στοχεύει να προσελκύσει η Ελεύθερη Ζώνη Ling Gang, παρέχοντας κίνητρα και προσαρμόζοντας το θεσμικό περιβάλλον ώστε να γίνει ένα από τα πιο ανταγωνιστικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα στον κόσμο.

    Με τη νέα αυτή ειδική περιοχή με φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις, η Κίνα, μετά την επίσημη παύση των μέτρων για την πανδημία, καλεί τους επενδυτές να ενισχύσουν με την παρουσία τους την αναπτυξιακή πορεία της Κίνας και να επωφεληθούν από τα κίνητρα που παρέχει.

    Τόσο η Κίνα όσο και η Σαγκάη έδωσαν μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της Ειδικής Περιοχής Lingang εισάγοντας έτσι πολλαπλές υποστηρικτικές πολιτικές και μέτρα που επικεντρώνονται στη διευκόλυνση των επενδύσεων, στην ελεύθερη εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών, στην ευκολότερη ροή κεφαλαίων, στις ανοιχτές μεταφορές, στην απελευθέρωση της απασχόλησης και στην εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες. Το ανοιχτό και σύγχρονο βιομηχανικό σύστημα που διαμορφώνεται με ταχύτερους ρυθμούς στην Ειδική Περιοχή Lingang περιλαμβάνει οκτώ βιομηχανίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, της τεχνητής νοημοσύνης, της βιοϊατρικής, της πολιτικής αεροπορίας, της κατασκευής εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, τα οχήματα έξυπνης νέας ενέργειας, τη νέα ενέργεια και τα νέα υλικά.

    Η ανάπτυξη της Ειδικής Περιοχής Lingang έχει προκαλέσει την παγκόσμια προσοχή και ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής παγκοσμίου φήμης επιχειρήσεις, όπως η Tesla, η Maersk, η GE Aviation και η Novo Nordisk έχουν εγκατασταθεί και αναπτύχθηκαν εκεί. Τον τελευταίο καιρό το Megafactory αποθήκευσης ενέργειας της Tesla καθώς και η ναυαρχίδα ολοκληρωμένη αποθήκη logistics της Maersk βρίσκονται υπό κατασκευή.

    Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες της Ειδικής Περιοχής Lingang ήταν 30% το 2022 και τώρα μετά τη λήξη των περιορισμών της πανδημίας ο πήχης μπαίνει ψηλότερα.

    Παρουσιάστηκε στον ΟΛΠ

    Σε ειδική εκδήλωση στον ΟΛΠ, παρουσιάστηκαν χθες τα κίνητρα που προσφέρονται στην Ling Gang στις επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, παρουσία του Πρέσβη της Κίνας Σιάο Τσουσένγκ, του Δήμαρχου Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλη του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και πολλών ελλήνων εφοπλιστών.

    Όπως τόνισε ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τσουσένγκ,  το project αυτό αναπτύχθηκε από τον ίδιο τον  Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με στόχο το άνοιγμα της Κίνας στη διεθνή αγορά. Όπως είπε η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στην Κίνα φέτος, το πρώτο τρίμηνο η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 4,5% και η πρόβλεψη του ΔΝΤ για το σύνολο του 2023 είναι 5,2% και ήδη επιχειρήσεις όπως η Tesla και η Volkswagen δίνουν το παρών.

    Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  σημείωσε, ότι ο Δήμος Πειραιά θα πραγματοποιήσουμε ημερίδα ει ειδικές εκδηλώσεις για να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο για τις δυνατότητες που προσφέρει η Lingang Special Area.

    Σίμος Παληός: Η Κίνα μπορεί αν θέλει να μας τροφοδοτεί με τουρισμό όλο το χρόνο

    Ο εφοπλιστής Σίμος Παληός, από την πλευρά του επεσήμανε, ότι οι Έλληνες εφοπλιστές, πραγματοποιούν τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων στην Κίνα και η Κίνα αν και έχει τη δυνατότητα αν το θελήσει να τροφοδοτεί με τουρισμό την Ελλάδα όλο το χρόνο.  Όπως δήλωσε στο mononews.gr “κάθε τέσσερις μέρες χτίζεται ένα ελληνικό βαπόρι στην Κίνα. Μόνο για την κατασκευή πλοίων δίνουμε 3,6 δισ. το χρόνο και επιπλέον 3 δισ. για επισκευές και για επιθεωρήσεις άλλα 2 δισ. Οι έλληνες ναυτικοί έσπασαν το μπλοκάρισμα της Κίνα τον προηγούμενο αιώνα, και ο τραπεζικός τους τομέας στηρίζεται από τα κεφάλαια τα δικά μας. Η Κίνα χρωστάει πολλά στην Ελλάδα και πρέπει να μας τροφοδοτεί με τουρισμό όλο το χρόνο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Zhao Yihuai: Εθνική Στρατηγική το άνοιγμα στις διεθνείς επιχειρήσεις

    Ο Zhao Yihuai, Αναπληρωτής Διευθυντής της Ling Gang τόνισε: Η δημιουργία της Ειδικής Περιοχής Lingang είναι μια σημαντική κίνηση για να καταδειχθεί η ξεκάθαρη στάση της Κίνας προς το άνοιγμα της οικονομίας σε υψηλό επίπεδο και να οδηγήσει ενεργά την υγιή διεθνοποίηση της οικονομίας. Είναι μια σημαντική εθνική στρατηγική που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και καθοδηγήθηκε από τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ προσωπικά.  Η  Ειδική Περιοχής  Lingang εφαρμόζει πλήρως αυτήν την εθνική στρατηγική με όλες τις προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός νέου ανοίγματος υψηλού επιπέδου. Οι διεθνείς δραστηριότητες πρόκειται πράγματι να επεκταθούν με ταυτόχρονη τήρηση της ανοιχτής ανάπτυξης με στόχο να αυξηθεί η παγκόσμια επιρροή της Ειδικής Περιοχής Lingang με σφαιρικό τρόπο με την καθιέρωση ενός ανοιχτού θεσμικού συστήματος που αντικατοπτρίζει μοναδικά πλεονεκτήματα και διακριτικά χαρακτηριστικά της Lingang Special Area, μιας ανοιχτής λειτουργικής πλατφόρμας, ενός οικοσυστήματος επιστημονικής καινοτομίας, που είναι ταυτόχρονα ένα ανοιχτό βιομηχανικό σύστημα και ένα ανοιχτό επιχειρηματικό περιβάλλον.

    Ο κ. Zhao Yihuai   μίλησε θερμά για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις και τις δυνατότητες που δημιουργούνται για περαιτέρω επενδύσεις.  “Δίνουμε μεγάλη σημασία στη διμερή συνεργασία. Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 ξεκίνησε το πρώτο απευθείας αεροπορικό δρομολόγιο μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας, φέρνοντάς μας ακόμα πιο κοντά. Το ίδιο και τη συνεργασία μας.
    Καλωσορίζουμε θερμά τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες και επιχειρηματίες να έρθουν στην Ειδική Περιοχή Lingang και να τη δουν από κοντά. Θα συγκεντρώσουμε δυνάμεις και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουμε πιο ευνοϊκά μέτρα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες όσον αφορά τις ξένες επενδύσεις, την εισροή και εκροή κεφαλαίων και την προσέλκυση ταλέντων, με στόχο τη δημιουργία ιδανικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.



    ΣΧΟΛΙΑ