• Ναυτιλία

    Xάρης Βαφειάς: Συμμόρφωση της Imperial Petroleum με τους κανονισμούς του Nasdaq – Στα 3,7 δολ. η μετοχή

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής Stealth Maritime Corporation

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Την συμμόρφωση της με τους κανονισμούς της αγοράς Nasdaq πέτυχε η ναυτιλιακή Imperial Petroleum του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, καθώς η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε πάνω από το κατώτατο επιτρεπτό όριο του ενός δολαρίου.

    Η εταιρεία είχε λάβει σχετικό σημείωμα από τις χρηματιστηριακές αρχές και είχε διορία μέχρι τις 12 Ιουνίου 2023 για να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ενισχύσει την τιμή της.

    Στις 28 Απριλίου 2023 προχώρησε σε reverse split των μετοχών της σε αναλογία 1 προς 15, μειώνοντας τον αριθμό των κοινών τίτλων από περίπου 248,1 εκατομμύρια σε 16,5 εκατομμύρια.

    Έκτοτε και για δέκα συνεχόμενες συνεδριάσεις, όπως απαιτείται από τον Nasdaq, δηλαδή μέχρι τις 11 Μαΐου, η μετοχή της διαπραγματεύεται πάνω από το ένα δολάριο. Στη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου, ο τίτλος έκλεισε στα 3,7 δολάρια, με πτώση 3,14%.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή εμφάνισε κέρδη ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο του 2023, γεγονός που αποδόθηκε κατά κύριο λόγο στην αύξηση του στόλου της κατά οκτώ πλοία και στα ισχυρά ναύλα της αγοράς, ιδιαίτερα στον τομέα των τάνκερ.

    Ειδικότερα, τα έσοδα το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023 ανήλθαν τα 65,4 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 60,3 εκατ. δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, που ήταν στα 5,1 εκατ. δολάρια.

    Τα καθαρά κέρδη το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 35,7 εκατ. δολάρια έναντι 0,2 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Ο στόλος της Imperial Petroleum, η οποία δημιουργήθηκε ως spin-off της ναυτιλιακής StealthGas στα τέλη του 2021 με τέσσερα πλοία, υπερδιπλασιάστηκε σε ετήσια βάση και ανέρχεται σε 12 πλοία.

    Παράλληλα, το τελευταίο δίμηνο η ναυτιλιακή αποπλήρωσε πρόωρα όλα τα υπόλοιπα δανείων της συνολικού ύψους 69 εκατ. δολαρίων και ο στόλος της δεν έχει επιβαρύνσεις.

    Στο μεταξύ, ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς ετοιμάζεται να εισάγει και τρίτη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

    Μετά από τις StealthGas και Imperial Petroleum ανακοίνωσε τον Απρίλιο την δημιουργία μίας ακόμη spin-off εταιρείας στην οποία θα μεταφέρει δύο πλοία ξηρού φορτίου που περιλαμβάνονται στον στόλο της Imperial Petroleum.

    H νέα θυγατρική με την ονομασία C3is Inc., θα λειτουργεί ως holding για τα δύο bulkers και θα εισάγει τις κοινές μετοχές της στην αγορά Nasdaq.

    Διαβάστε ακόμη:

    Xάρης Βαφειάς: Κέρδη ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2023 για την Imperial Petroleum – Υπερδιπλασίασε τον στόλο της

    Xάρης Βαφειάς: H Imperial Petroleum εξόφλησε δάνειο 16 εκατ. δολ. στην Alpha Bank – Χωρίς δανειακά βάρη ο στόλος της



    ΣΧΟΛΙΑ