• Ναυτιλία

    Βούλιαξε πλοίο της Grimaldi Lines με 2.000 Porsche και Audi (video)

    • NewsRoom


    Στον βυθό της Μεσογείου… παρκάρισαν για πάντα εκατοντάδες πολυτελή αυτοκίνητα, στην πλειονότητα τους Porsche και Αudi, που είχαν προορισμό την αγορά της Βραζιλίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Grande America της ιταλικής Grimaldi Lines βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορευματοκιβώτιο στο κατάστρωμα και λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε σε όλο το πλοίο.

    Το πλήρωμα δεν κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά και έτσι το πλοίο βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του 2.000 καινούργια αυτοκίνητα μάρκας Porsche και Audi που είχαν τελικό προορισμό τη Βραζιλία.

    Η Audi Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι το πλοίο μετέφερε διάφορα δικά της μοντέλα όπως είναι τα A3, A5, Q7, RS4 και RS5. Το περιστατικό διέρρευσε στον Τύπο μέσω επιστολής που προώθησε η Porsche σε πελάτη της στη Βραζιλία.

    H ανακοίνωση της κορυφαίας γερμανικής μάρκας αναφέρει: «Μετά λύπης μας σας ενημερώσαμε ότι, λόγω πυρκαγιάς, το πλοίο που μετέφερε το όχημά σας βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019. Και για το λόγο αυτό, η GT2 RS σας δεν μπορεί να παραδοθεί. Όπως ίσως γνωρίζετε, η Porsche ολοκλήρωσε την παραγωγή της 991 GT2 RS τον Φεβρουάριο του 2019 και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό να σας παραδώσουμε άλλο αυτοκίνητο. Ωστόσο, λόγω της φύσης της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε πιστός και εξαιρετικά πολύτιμος πελάτης για το σήμα μας, η Porsche αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της GT2 RS στη Γερμανία. Έτσι το νέο όχημά σας θα κατασκευαστεί τον Απρίλιο, με προγραμματισμένη παράδοση για τον Ιούνιο. Συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τοπική Porsche για περισσότερες πληροφορίες».

    Πηγές από τη Βραζιλία ανέφεραν, επίσης, ότι το φορτηγό πλοίο έφερε τουλάχιστον τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, μαζί με άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των 718 Caymans και Boxster, καθώς και Cayenne.

    Το ναυάγιο του πλοίο Grande Αmerica έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Γαλλία. Εχει προκληθεί μεγάλη μόλυνση στη θάλασσα και οι αρχές δίνουν μάχη για να την περιορίσουν. Η βύθιση του προήλθε από τη μετατόπιση του φορτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όμιλος Grimaldi: Έντονο ενδιαφέρον για Attica Group

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Ε. Grimaldi στο mononews: «Περιμένουμε το ΣΑΣ για να σπάσουμε το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά»

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Βρετανία: Λαθρεπιβάτες απειλούν πλήρωμα φορτηγού πλοίου της Grimaldi Lines



    ΣΧΟΛΙΑ